Bani pentru 9.000 de camere video la IGPR. Ce zice Vela

Marcel Vela - ministru de Interne. Foto: Agerpres.
Marcel Vela - ministru de Interne. Foto: Agerpres.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că au fost alocați bani pentru achiziționarea a 9.000 de camere video pentru polițiștii rutieri, dispozitive menite să „regleze relația dintre polițist și cetățean".

„Am alocat 5.805.000 lei pentru a achiziționa 9.000 de camere la IGPR, caietul de sarcini se va finaliza în maximum 2 săptămâni și în prima jumătate a lunii februarie se va publica licitația.

Îmi doresc (...) ca aceste camere să poată fi achiziționate astfel încât la fiecare post de poliție din zona rurală să avem câte o cameră pentru misiunile de ordine publică sau poliție rutieră sau în alte misiuni specifice la nivel rural și, în mod esențial, fiecare polițist aflat în misiune să aibă o asemenea cameră unde se vor stoca imaginile pentru a eradica fenomenul corupției, dar și pentru a obliga polițistul local să aibă un dialog cuviincios, decent, cu conducătorii auto, cu pietonii, cu cetățeanul", a declarat Marcel Vela la Antena 3.

Potrivit ministrului de Interne, aceste camere sunt menite să responsabilizeze și cetățeanul să dea dovadă de o conduită civilizată în relația cu polițiștii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel