Bani de la stat pentru românii din Diaspora, dacă revin în țară. Ce sume avansează proiectul de lege

foto: Freepik
foto: Freepik

Bani de la stat pentru românii din Diaspora dacă revin în țară!

Un proiect de lege prevede că românii din Diaspora care au fost concediați din cauze care nu le sunt imputabile ar putea beneficia de un sprijin financiar din partea statului dacă aleg să se reîntoarcă în țară și să se angajeze în România, notează Daily Business.

Conform proiectului propus de Ludovic Orban, Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii, și alți parlamentari, în primul an de contract de muncă în mediul privat din România, statul ar urma să suporte 50% din salariul românilor din diaspora care au fost concediați din motive neimputabile lor și care se întorc și se angajează în țară. Plafonul maxim al sprijinului financiar oferit de stat ar fi de 3.000 de lei lunar pentru fiecare român întors în țară.

În al doilea an de contract de muncă în România, statul ar urma să suporte 25% din salariul românilor care s-au întors din străinătate și s-au angajat în țară. Plafonul maxim al sprijinului financiar oferit de stat ar fi de 2.000 de lei lunar pentru fiecare român întors în țară.

Conform estimărilor parlamentarilor care au redactat proiectul de lege, impactul financiar estimat este de aproximativ 108 milioane lei în primul an de implementare a acestor măsuri, urmat de 72 milioane lei în al doilea an, pentru un număr estimat de 3.000 de români care ar reveni în țară.

Proiectul a fost înregistrat la Senat la data de 6 martie. La 15 aprilie, proiectul a fost prezentat în Biroul Permanent al Senatului și a fost trimis pentru raportare la Comisia pentru Muncă. Camera Deputaților este organul decizional în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel