Bani de la stat pentru locuințele românilor. Cine este pe listă

Reabilitare termica
Descriere foto: Reabilitare termica

Câteva mii de apartamente ar putea fi reabilitate printr-un program cu bani de la bugetul de stat, cofinanţate de la municipalitate şi asociaţiile de proprietari, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Primarul a spus că este vorba despre patru mii de apartamente din clădiri rezidenţiale, iar 60% din finanţare ar fi suportată de la bugetul de stat, 30% de la bugetul local şi 10% de la asociaţiile de proprietari, programul urmând să fie implementat din 2019.

Potrivit primarului, reabilitarea clădirilor cu fonduri europene nu a avut succes, fiind depuse proiecte doar pentru 5% din suma de circa 2 miliarde de euro alocată pentru această destinaţie.

"Dacă nici de această dată nu reuşim să reabilităm apartamentele din clădirile rezidenţiale nu o mai facem niciodată. (...) Ştiut fiind faptul că este greu de obţinut bani, voi propune ca Primăria să dea 30% şi asociaţiile de proprietari 10%. Se aplică aici şi prevederile referitoare la cazurile sociale speciale", a spus Lungu, subliniind că va face tot posibilul ca municipalitatea să valorifice acest program de reabilitare a apartamentelor.

Primarul a spus că, până în prezent, s-au înregistrat solicitări de la 173 de blocuri, adică aproximativ patru mii de apartamente, urmând să finalizeze discuţiile cu asociaţiile de proprietari, pentru a se transmite proiectul către Guvern.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27