Bangladesh: Un presupus membru al grupării Stat Islamic a fost arestat la revenirea din Siria

Poliţia din Bangladesh a anunţat miercuri arestarea unui presupus membru al grupării Stat Islamic (SI) care s-a întors în ţară după ce a luptat în Siria în rândurile organizaţiei jihadiste, transmite AFP. 

Autorităţile din Bangladesh s-au angajat într-o campanie de reprimare a mişcărilor extremiste după atacul asupra unei cafenele din capitala ţării, Dacca, în 2016, în care 22 de persoane, din care 18 străini, au murit. Potrivit autorităţilor, suspectul, în vârstă de 33 de ani, s-a alăturat SI în Siria. El a plecat acolo din Arabia Saudită, ţarăJamayetul Mujahideen Bangladesh (JMB), acuzată de o serie de atacuri printre care luarea de ostatici într-o cafenea din Dacca, a indicat pentru AFP un oficial local din domeniul contraterorismului.

Autorităţile l-au reţinut pe suspect în data de 5 mai în apropierea unei moschei din Dacca. El este acuzat că ar fi vrut să instaureze un 'califat' în această ţară din Asia de Sud cu majoritate musulmană şi a fost inculpat în baza legilor antiteroriste. 'A plecat în Siria în 2018 şi a luptat pentru SI', a declarat responsabilul antiterorist.

Aeroporturile din Bangladesh sunt în alertă, după avertizarea autorităţilor privind posibila revenire în ţară a peste 50 de presupuşi membri ai SI originari din Bangladesh după căderea 'califatului' grupării din Siria, a indicat pentru AFP un înalt responsabil al poliţiei din Dacca. Înfrântă pe teren în bastionul său siriano-irakian, SI încearcă să-şi extindă raza de acţiune în alte părţi ale lumii, în special Asia de Sud, inspirând mişcări extremiste locale. Gruparea a revendicat atentatele jihadiste din duminica Paştelui din Sri Lanka, soldate cu 257 de morţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel