Bangladesh: 16 sentinţe de condamnare la moarte pentru uciderea unei tinere, arsă de vie într-o şcoală coranică

Justiţia din Bangladesh a condamnat la moarte joi 16 persoane pentru uciderea unei tinere de 19 ani, care a fost arsă de vie pentru că depusese plângere de hărţuire sexuală împotriva şefului şcolii coranice la care învăţa, informează France Presse. 

Moartea lui Nusrat Jahan Rafi în aprilie a suscitat o vie emoţie şi a declanşat manifestaţii de-a lungul întregii ţări din Asia de Sud. Procesul celor 16 acuzaţi, între care profesorul tinerei fete şi trei dintre colegii ei, a început în iunie la un tribunal special din districtul Feni (sud-est).

'Verdictul dovedeşte că nicio crimă nu rămâne nepedepsită în Bangladesh. Avem stat de drept', a declarat pentru presă procurorul Hafez Ahmed, imediat după pronunţarea sentinţei într-o sală de şedinţe aglomerată şi în condiţii de înaltă securitate. Potrivit autorităţilor, tânăra a fost atrasă pe acoperişul şcolii coranice din Sonagazi. Agresorii i-au cerut să-şi retragă plângerea de hărţuire sexuală pe care o depusese cu puţin timp în urmă împotriva directorului instituţiei. Pentru că a refuzat să se conformeze, aceştia au stropit-o cu benzină şi i-au dat foc. Ea a încetat din viaţă din cauza rănilor cinci zile mai târziu, la 10 aprilie, fapt ce a provocat un scandal uriaş în această ţară de 160 milioane de locuitori. Toţi acuzaţii au pledat 'nevinovat'.

Opt dintre ei au declarat la tribunal că anchetatorii i-au forţat să semneze procese verbale care mărturisesc implicarea lor în crimă, iar unii dintre aceştia susţin că au fost torturaţi. Apărătorii pentru drepturile omului au urmărit îndeaproape acest proces, pe fondul creşterii cazurilor de viol şi hărţuire sexuală în Bangladesh. Potrivit grupului care militează pentru drepturile femeilor din Bangladesh, Mahila Parishad, doar 3% dintre procesele în cazuri de viol se finalizează cu condamnări, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel