Bancnote false de 200 de euro, puse în circulație la Iași. Un bărbat este cercetat de polițiști

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Un bărbat din Iaşi este cercetat de poliţişti după ce ar fi pus în circulaţie bancnote false de 200 de euro.

Bărbatul ar fi comandat banii falși de pe internet, iar în urma unei percheziţii domiciliare, din locuinţa sa au fost ridicate 55 de astfel de bancnote.

"Din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit că, la data de 20 aprilie 2021, doi bărbaţi s-ar fi deplasat la un punct de schimb valutar din municipiul Iaşi. Sub pretextul unui împrumut ulterior de bani, unul dintre bărbaţi l-ar fi determinat pe celălalt bărbat să schimbe două bancnote în cupiură de 200 de euro, fără ca acesta să cunoască faptul că bancnotele sunt false. Bărbatul ar mai fi avut asupra sa trei bancnote falsificate de 200 de euro şi ar mai deţine la domiciliu alte 55 de bancnote falsificate, în cupiură 200 de euro, pe care le-ar fi comandat de pe internet.", se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Suspectul a fost audiat, iar poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, iar magistrații au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

În legătură cu acest tip de bancnote falsificate, Poliţia Română informează că la nivelul Oficiului Naţional Central pentru Combaterea Falsului de Monedă se efectuează activităţi de monitorizare a fenomenului de punere în circulaţie a bancnotelor ce conţin inscripţii suplimentare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel