Bancnota de 5000 de lei cu Avram Iancu se vinde cu o sumă frumoasă pe OLX. Ce preț are acum

Bancnota de 5000 de lei cu Avram Iancu, din 1993, se vinde pe sume colosale / Foto: OLX
Bancnota de 5000 de lei cu Avram Iancu, din 1993, se vinde pe sume colosale / Foto: OLX

Dacă o mai ai acasă, poţi să o vinzi online şi să încasezi pe ea o sumă atrăgătoare. Este vorba despre bancnota de 5000 de lei cu Avram Iancu, din anii '90.

Sumele pe care le cer deținătorii de bancnote și monede vechi sau rare pentru aceste piese cresc pe zi ce trece. Una dintre aceste bancnote valoroase este cea de 5000 de lei, din 1993, pe care apare Avram Iancu. Deținătorul cere o sumă frumoasă pentru această bancnotă. Recent, a fost scoasă la vânzare şi pe OLX la preţuri care depăşesc 700 de lei. „Bancnotă de 5000 lei vechi din 1993 Avram Iancu Preț negociabil În stare foarte bună”, se arată în anunțul publicat pe OLX și preluat de SpyNews. Această bancnotă avea în jumătatea din dreapta, bustul lui Avram Iancu cu privirea spre stânga, iar în planul doi, peisaj din Munţii Apuseni cu o biserică veche. Cifra de 5000 se repetă de trei ori, iar în marginea dreaptă, este trecut numele lui Avram Iancu 1824-1887. În mijloc, în medalionul rotund este redat reversul unei monede de bronz emisă de Filip Arabul (Marcus Iulius Philippus 244-249 d. Hr.) cu un personaj feminin ţinând în mâna dreaptă sabia dacilor, iar în stânga un panou pe care se văd două iniţiale D.F. (Dacia Felix).

Alte "comori" uitate prin casă

O altă bancnotă valoroasă este cea de 1000 de lei cu Mihai Eminescu. Pe același site, a fost scoasă la vânzare pentru suma considerabilă de 1000 de lei, bani noi. Și mai valoroasă este bancnota de 2000 de lei cu eclipsă. În prezent, această piesă se vinde cu un preț variabil de 4.000 de lei și chiar mai mult. Şi unele ediții limitate de monede se pot dovedi extrem de valoroase. Este cazul monedei de 1 eurocent din 2002, ajunsă la 7.000 euro pe piaţa tranzacţiilor cu bani vechi.

Bancnota de 20 de lei cu Ecaterina Teodoroiu se vinde online chiar şi cu 100 de lei

Nu doar bancnotele vechi se vând pe sume impresionante ci şi cele noi. Cele mai noi. Cum este faimoasa deja bancnotă de 20 de lei cu Ecaterina Teodoroiu. Banca Naţională a României (BNR) a pus în circulaţie, încă de la începutul lunii, pe data de 1 decembrie 2021, o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei. Totodată, bancnota cu pricina este și prima pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. În ultimele zile, pe Internet au apărut tot mai multe anunțuri de vânzare ale acestei bancnote.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel