Băncile suedeze vor suporta nota de plată pentru majorarea cheltuielilor cu apărarea

Guvernul suedez intenţionează să introducă o nouă taxă pentru industria financiară, în ideea de a putea finanţa majorarea cheltuielilor cu apărarea şi a contracara extinderea prezenţei Rusiei în Marea Baltică, informează Bloomberg.

Cele două partide care formează guvernul minoritar au căzut de acord cu alte două formaţiuni politice pentru a introduce o nouă taxă pe bănci care va finanţa o majorare cu cinci miliarde de coroane (508 milioane dolari) a cheltuielilor cu apărare în 2022, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Magdalena Andersson. Potrivit acesteia, detaliile cu privire la modul în care va fi implementată taxă vor fi date publicităţii la o dată ulterioară.

O taxă pe bănci este o nouă încercare a social democraţilor suedezi de a încerca să oblige industria financiară să contribuie mai mult la bugetul de stat. Precedentele tentative ale aceluiaşi partid de a majora taxele pentru bănci au eşuat după ce s-au lovit de prevederile europene în materie de competiţie precum şi de criticile că aceste planuri vor crea un dezavantaj competitiv pentru companiile suedeze. Băncile suedeze subliniază că ele sunt deja cei mai mari plătitori de taxe din rândul companiilor suedeze.

"Băncile pot fi taxate mai mult decât în prezent. Ele reprezintă de asemenea un risc la adresa economiei, astfel încât este rezonabil ca ele să contribuie mai mult. Trebuie să găsim surse de finanţare şi cred că aceasta este o propunere bună" a spus Andersson.

Acest anunţ vine la o zi după ce Suedia, ţară care urmează o politică oficială de neutralitate, a informat că va majora cheltuielile cu apărarea până la 1,5% din Produsul Intern Brut în anul 2025, de la 1% din PIB în prezent.

Vezi și: Nouă înșelăciune pe Internet. Mesaje false despre taxe și impozite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel