Băncile, în ALERTĂ. O nouă escrocherie. Clonarea cardurilor, istorie

Clonarea cardurilor este deja o metodă învechită. O nouă escrocherie, prin care sunt scoși bani din bancomate, alarmează băncile. 

Hoții nu mai sunt nevoiți să cloneze cardurile clienților. Ei se folosesc de un virus pentru a scoate bani din bancomate. Ei preiau controlul bancomatului pentru câteva ore, interval în care pot scoate banii din el fără să deţină un card. Acest lucru se întâmplă prin simpla tastare a unui cod și bancomatul începe să scoată bani. 

Experţii în securitate informatică avertizează că sistemele de protecţie sunt mult în urma tehnicilor prin care infractorii cibernetici reuşesc să intre în conturile bancare. Mulţi dintre infractori sunt români şi nu este exclus să fie câţiva şi în reţeaua care virusează bancomate, scrie Digi 24

Câți bani falși circulă în România. Bancnotele preferate de falsificatori

Banii sunt ridicati de la bancomat de un aşa-numit cărăuş, care primește parola prin telefon. Noutatea în acest caz este că nu mai sunt vizați clienții băncilor, ci direct banca, și nu mai este necesar un card, ci doar un cod, o parolă. 

Cele mai multe atacuri de acest tip au fost identificate în Rusia, SUA, India și China. Mai nou escrocheria a ajuns în Europa, în Marea Britanie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel