Câți bani falși circulă în România. Bancnotele preferate de falsificatori

BCR a prezentat raportul bancnotelor false, lei și euro, depistate pe teritoriul României. 

1.184 de bancnote false  au găsit experții BNR pe piața din România în 2013. 

"Din numărul total de bancnote false, 440 au fost capturate de poliţie în cursul unor acţiuni specifice, înainte de a fi puse în circulaţie, iar 5 au constituit alte cazuri (confiscări şi altele), astfel încât doar 739 de falsuri au fost depistate în circulaţie. În marea lor majoritate, falsurile au fost realizate pe hârtie, cu imitarea, într-un mod rudimentar, a ferestrei transparente" se arată în raportul BNR, potrivit economica.net

Escrocherie la telefon: "Plătește, dacă vrei ca fiul tău să nu înfunde pușcăria!"

Bancnota preferată de falsificatori este cea de 100 de lei. Din totalul de 1.184 de bancnote falsificate depistate, 820 de bucăți erau de 100 de lei, din care 94 bucăţi au fost realizate pe un material plastic asemănător substratului de polimer. Bancnota de 50 de lei a fost găsită în 172 de falsuri, iar pe locul trei se află bancnota de 200 de lei, cu un număr de 132 de falsuri. Nu a fost falsificată nicio bancnotă de un leu. De cinci lei, au fost găsite trei bancnote false. 

Incidenţa falsurilor de bancnote euro a fost însă ceva mai mare decât în anul precedent. "În anul 2013, numărul de falsuri ale bancnotelor euro descoperite în circulaţie pe teritoriul României şi expertizate la BNR a fost de 2.540 bucăţi, cu 2,3 la sută mai mare decât în 2012", arată raportul BNR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel