Bancă Gene. Primar: "Este cel mai mare rezultat al Buzăului după 90"

Guvernul a aprobat Hotărârea privind înființarea la Buzău a Băncii Naționale de Gene. Acest lucru înseamnă că mii de soiuri de legume, flori, plante aromatice și medicinale pe cale de disparție vor fi salvate și vor putea fi folosite din nou de agricultorii români.

„Este cel mai mare rezultat al Buzăului cel puțin după 1990. Sper să ducem acest proiect până la capăt! A fost ideea cercetătorului Costel Vânătoru pe care am preluat-o și am dus-o la București, la Marcel Ciolacu și ministrul Petre Daea! Le mulțumesc amândurora. S-au mai implicat atât deputatul Dănuț Păle dar și George Sava, secretar general adjunct la Ministerul Agriculturii. Le mulțumesc din suflet tuturor!", a spus primarul după aflarea veștii, potrivit buzoienii.ro.

Mesajul edilului pentru Petre Daea

„Domnule Ministru , avem Banca de Gene a României la Buzău datorită d-voastră! Vă mulțumesc în numele tuturor românilor din Buzău ! Sunteți cel mai tare Ministru al Agriculturii din toate timpurile! Buzăul vă iubește!", a adăugat primarul.

Despre Banca de Gene

Banca de Gene va deveni și un obiectiv turistic. Sute de mii de copii din toață țara vor veni în excursie la Buzău. Banca de Gene se va instala în Crâng în locul Urbis Serv. Alt punct de atracție din Crâng va fi vizitarea Turnului de Apă, existând un proiect pentru transformarea lui în obiectiv turistic și observator astronomic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel