Banca Centrală a Rusiei recomandă băncilor și IMF-urilor să acorde "concedii la împrumuturi" celor mobilizați în armată

Banca Centrală a Rusiei recomandă băncilor și IMF-urilor să acorde "concedii la împrumuturi" celor mobilizați în armată / Foto: Pixabay, de Evgeny
Banca Centrală a Rusiei recomandă băncilor și IMF-urilor să acorde "concedii la împrumuturi" celor mobilizați în armată / Foto: Pixabay, de Evgeny

Banca Centrală a Rusiei a recomandat băncilor și IMF-urilor să acorde concedii la împrumuturi celor mobilizați în armată, după anunțul lui Putin.

Banca Rusiei a recomandat băncilor și organizațiilor de microfinanțare (IMF) să acorde concedii de credit cetățenilor mobilizați, iar această recomandare ar putea fi consacrată prin lege în viitor, a precizat autoritatea de reglementare într-un comunicat, scrie Interfax.

Cetățenii mobilizați în conformitate cu decretul președintelui Federației Ruse pot solicita băncii sau IMF- lor amânarea plăților sau reducerea mărimii acestora pentru toate tipurile de împrumuturi, inclusiv ipoteci și împrumuturi, pentru perioada de mobilizare.

Autoritatea de reglementare recomandă băncilor, IMF-urilor și altor creditori profesioniști să răspundă nevoilor acestor debitori și să dezvolte programe speciale de concediu de la împrumuturi și de restructurare sau să le adapteze pe cele existente. De asemenea, se recomandă să nu se acumuleze pierderi (amenzi și penalități) în temeiul contractelor, să nu se ceară îndeplinirea anticipată a obligațiilor, să se suspende încasarea datoriilor restante sau a locuințelor ipotecare, să nu se evacueze din locuințe ipotecare care anterior au fost executate silite.

Ce se întâmplă în cazul rudelor celor mobilizați

Un drept similar se acordă rudelor apropiate ale acestor debitori, dacă aceștia depind de aceștia. În același timp, băncile, IFM-urile și birourile de credit nu ar trebui să considere aceste restructurari ca fiind motive care înrăutățesc istoricul de credit al celui care a făcut împrumutul, mai notează sursa citată.

Duma de Stat a promis deja miercuri să pregătească amendamente care să țină cont de desfășurarea unei operațiuni militare speciale în acordarea concediilor ipotecare. După cum Anatoly Aksakov, șeful comisiei camerei inferioare pe piața financiară, a reamintit, conform legislației actuale, dacă o persoană se află într-o situație dificilă de viață (o scădere a veniturilor cu peste 30%), atunci poate solicita o vacanță ipotecară pe o perioadă de șase luni.

Ce nouă lege urmează să fie adoptată

"Cred că în cursul finalizării acestui proiect de lege, vom lua în considerare și o operațiune militară specială, vom dezvolta mecanisme de protecție suplimentară pentru băieții care se află în această situație, iar dacă au un credit ipotecar, atunci, în consecință, vor fi cumva protejați de lege", a spus șeful comisiei.

"Acum, evident, trebuie să adoptăm o lege. Cei care au luat un credit ipotecar și au ajuns în zona unei operațiuni militare speciale ar trebui să fie calmi că acest lucru nu va pune o nouă povară asupra familiilor lor", a adăugat Aksakov.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat miercuri că 300.000 de rezerviști vor fi chemați în cadrul unei mobilizări parțiale.

Rușii, îngroziți de mobilizarea lui Putin. Biletele de avion s-au epuizat în câteva minute după anunț. Prețurile au explodat. Ce riscă cei care încearcă să fugă

Toate zborurile directe de la Moscova la Istanbul și Erevan s-au vândut la doar câteva minute după discursul președintelui Rusiei, scrie Focus.ua. 

Rușii au epuizat toate biletele de avion directe de la Moscova către Istanbul și către capitala Armeniei - Erevan, pentru astăzi, 21 septembrie. Acest lucru s-a întâmplat la doar câteva minute după încheierea discursului președintelui rus Vladimir Putin, în care acesta a anunțat de astăzi începerea mobilizării parțiale în toată țara, potrivit agregatorului de bilete Aviasales. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel