EXCLUSIV  Balul bobocilor, concurs controversat cu banana. Efect teribil după mascarada puritanilor

FOTO ARHIVĂ
FOTO ARHIVĂ

Știrea "În timpul Balului bobocilor, fetele de la un liceu au trebuit să desfacă cu gura o banană pe care băieții o țineau între picioare și apoi să o și înghită sub privirile amuzate ale profesorilor" a inflamat rețelele de socializare. Toată lumea s-a minunat când a văzut scenele de la petrecerea care a avut loc într-un club din Cluj Napoca.   

La unele licee, Balul bobocilor înseamnă, printre altele, confruntări în chitare și alte activități haioase, dar totodată artistice. Dar acolo unde nu se poate acest lucru din varii motive, există probe cu tentă sexuală, dar de aici până a ne plânge de desfrâu este cale lungă.

Pentru că au băut și au făcut un concurs considerat deplasat, elevii vor fi amenințați, cel mai probabil, cu veșnica exmatriculare, în contextul în care rata abandonului este foarte mare.

"Jurnalista indignată de la televiziune să îmi spună mie că nu a băut un pahar de lichior la Balul bobocilor", a zis Val Vâlcu.

Copiii cu vârste cuprinse între 14 - 16 ani se pregătesc să fie adulți și mai fac și greșeli pe care aproape oricine le-a făcut în liceu. Să te apuci să faci anchete și să inspectezi profesorii care au fost la respectivul eveniment este exagerat, iar efectul va fi unul nedorit: dascălii nu vor mai merge deloc la Balurile bobocilor sau astfel de evenimente vor trece în underground și se vor degrada și mai mult.

Mod greșit de acțiune

În anii trecuți, de exemplu, la Balul bobocilor veneau membrii "Divertis" care făceau glume cu tentă sexuală, dar într-o manieră elegantă care s-ar fi putut da și la televizor. Cert este că existau, dar astăzi nu mai avem un "Divertis" în fiecare localitate, iar glumele sunt mai grosiere, dar a face din acest subiect o tragedie și a intra cu Poliția în licee este prea mult. Nu așa îi vom determina să nu mai bea, să nu fumeze sau să nu se drogheze.

Dacă profesorii fug de organizarea acestor baluri, pentru că oricum nu ar putea să-i oprească pe elevi din a bea, astfel de evenimente vor coborî tot mai jos întrucât organizatorii fac și ei ce pot, cu mijloacele pe care le au la îndemână. Indiferent de ce anchete vor urma, Balurile bobocilor se vor organiza în continuare, doar că se vor muta în underground.

"Deși America a fost fondată de puritani, acum se petrec lucruri îngrozitoare în frățiile din colegiile americane și nu se mai minunează nicio puritană de la televizor", a zis Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel