Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, cere eliberarea lui Morsi

Ban Ki-moon
Ban Ki-moon

Secretarul general al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, le-a cerut autorităților interimare de la Cairo să-l elibereze pe fostul președinte egiptean, Mohamed Morsi, debarcat printr-o lovitură de stat a armatei.

”Morsi și liderii Frăției Musulmane, aflați în prezent în detenție, ar trebui eliberați pentru ca dosarele lor să fie reevaluate transparent și fără întârziere”, a transmis purtătorul de cuvânt al lui Ban Ki-moon într-o declarație de presă, postată pe site-ul oficial al sud-coreeanului și citată de agenția Ria Novosti.

Armata egipteană l-a reținut în custodie pe Mohamed Morsi, după o serie de proteste a marilor orașe egiptene, începute la finele lui iunie. Liderul Frăției Musulmane este primul președinte ales prin vot democratic de către egipteni. Morsi a venit la putere după căderea lui Hosni Mubarak, din februarie 2011, de asemenea, ca urmare a unor revolte larg răspândite.

Președintele interimar și noul premier de la Cairo nu au oferit informații despre actuala locație a lui Morsi, dar se crede că acesta ar fi ținut într-o bază militară secretă.

Egiptul suferă o schismă ideologică, dar are un inamic comun: Statele Unite ale Americii. Președintele Obama a fost ezitant cu privire la revoltele din Egipt. Puterile Vestului au preferat, de asemenea, să evite folosirea formulii ”lovitură de stat”, pentru a descrie debarcarea lui Morsi de către armată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel