Ban Ki-moon: Criza din Ucraina, fără soluție militară

Ban Ki-moon
Ban Ki-moon

"Nu există soluție militară" la criza ucraineană, a declarat marți secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, care atrage atenția că o soluție politică ar fi cea mai potrivită, conform AFP.

Ban Ki-moon a mai afirmat: "Uniunea Europeană, SUA și majoritatea statelor occidentale discută extrem de serios între ele despre modul de acțiune" în fața implicării Rusiei în Ucraina.

"Ei trebuie să înțeleagă faptul că nu există soluție militară. Un dialog politic pentru o soluție politică este calea cea mai sigură", a spus el, exprimându-și regretul față de "situația haotică și periculoasă" cu consecințe "regionale și mondiale".

CITEȘTE ȘI: Promisiunea Rusiei: Nu intervenim militar în Ucraina

Remarcile sale au fost adresate liderilor celor 28 de state din Alianța Nod-Atlantică ce urmează a adopta la summitul de joi și vineri din Țara Galilor un plan de reactivitate (Readiness Action Plan, RAP), ca răspuns la atitudinea Rusiei în criza ucraineană, percepută drept o amenințare de aliații din vecinătatea Ucrainei (statele baltice, Polonia, România, Bulgaria).

Kievul și Occidentul acuză de o săptămână Rusia că a desfășurat trupe regulate în estul Ucrainei, peste 1.000 de militari, potrivit NATO, sau 1.600, potrivit Kievului. Moscova respinge acuzația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel