Balul Național de Caritate, un succes pentru 68 de tineri bursieri

sala unirii parlament
sala unirii parlament

Cea de-a patra ediție a Balului Național de Caritate a avut loc sâmbătă, 25 ianuarie, sub patronajul Marii Loji Naționale din România. Au participat peste 600 de persoane, vremea nefavorabilă împiedicând sute de invitați din țară să ajungă în Sala Unirii din Palatul Parlamentului. Au onorat invitația reprezentanți ai Corpului Diplomatic, politicieni, oameni de afaceri și personalități ale vieții culturale sau artistice.

Din taxa de participare, din sponsorizări și din licitația a 12 lucrări de artă donate Marii Loji  s-au strâns circa 68.000 de euro. Această sumă va fi donată unor tineri merituoși, care studiază în străinătate, constituind un ajutor pentru bursieri în noul an universitar.

Balurile de caritate reprezintă unul dintre programele de succes inițiate în mandatul Marelui Maestru Radu Bălănescu și au înregistrat, de la an la an, o participare tot mai importantă. Prima astfel de manifestare masonică a fost organizată pentru a finanța deplasarea unor profesori din străinătate la Liceul ”Floria Capsali”, din București. La Palatul Snagov se adunau, în ianuarie 2011,  circa 400 de participanți. Evenimentul, care este organizat în preajma Zilei Unirii, a reușit să adune fonduri pentru sprijinirea a 43 de studenți, în 2012, a 54 de studenți, anul trecut și a 68 de studenți în acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel