Balul Bobocilor din Oradea și Erika Isac. Adevărul pe care părinții care au semnat contractul nu vor să-l audă

Foto George Caramiciu / Erika Isac
Foto George Caramiciu / Erika Isac

Erika Isac, cunoscută pentru piesa Macarena, a stârnit revoltă pe un grup de părinți după ce au aflat că aceasta urmează să cânte la Balul Bobocilor.

 

Părinţii elevilor de la un liceu din Oradea sunt revoltaţi după ce au aflat că invitatul special al serii va fi Erika Isac. Deşi ei au fost cei care au semnat contractul în urmă cu o lună, acum nu mai vor ca artista să mai urce pe scenă, după controversele iscate în jurul piesei Macarena. 

Doar că... pentru organizarea Balului Bobocilor, trebuie să existe un contract. În mod sigur, elevii de clasa a noua sunt minori, asta dacă n-au rămas repetenți. În asociația elevilor de liceu sunt minori. Așadar, cum poate o asociație a elevilor să încheie contracte și să o plătească pe Erika Isac sau pe alți trapperi? În mod normal, părinții au o responsabilitate și în momentul în care un elev de liceu sparge o bancă, aruncă cu scaune sau cine știe ce mai face, părinții plătesc amenda.

Și în acest caz cu Balul Bobocilor, părinții ar trebui să-și asume responsabilitatea. Familiile elevilor nu au nicio răspundere? Într-adevăr, liceenii trebuie ascultați și trebuie să li se ceară părerea, dar părinții nu au un cuvânt de spus? Decizia de a o invita pe Erika Isac le-a aparținut elevilor. Dar totuși... banii, 70 de lei intrarea, îi dau părinții pentru ca ai lor copii să audă cuvinte vulgare. Este tentația multora să spună: „ce a făcut conducerea liceului?! Cum a aprobat așa ceva?”, când, de fapt, familia este răspunzătoare.

În urmă cu o lună, părinții au semnat contractul pentru Balul Bobocilor fiind de acord ca Erika Isac să le cânte copiilor, dar unii și-au schimbat părerea după lansarea melodiei Macarena. Până la urmă, s-a decis eliminarea piesei din repertoriul balului. Mare schemă cu eliminarea melodiei într-adevăr...

Paradoxul este că părinții - care acum se revoltă pentru piesa Macarena - au semnat contractul pentru Balul Bobocilor neștiind practic cine este Erika Isac. Adică versurile piese Macarena sunt chiar decente față de altele din melodiile ei, cum ar fi:

„E plin de femei, mamă, ce-mi place aici


Văd doar blonde și brunete, curu' mare, țâțe mici


Te fac o tură, mami, că îmi place rău de tine


Ai zis că pleci la mare, hai nu mă iei și pe mine?”

sau:

„A făcut mama o tupeistă

Cui nu-i place, atunci să mă pupe la pi#dă

Sunt nebună și frumoasă și arfistă

Stai la coadă că nu mai e loc pe listă”

sau:

„Trappere, ah, dă-te-un pic în spate

Încă ai carieră cu dumele fumate

Gabore, ah, l-am prins, să moară mă-sa

Mai sunt alții la coadă, lasă-l dr#cu' pe Gheboasă”

sau:

„Sunt bună rău de tot prr

Ia vezi gheața de la gât brr

Latră târfele la mine mrr”

(În altă ordine de idei, parcă eram feministe, Erika, și parcă voiam femei în Parlament. Cum să cântăm că târfele latră? Ori suntem feministe, ori înjosim femeile și le atribuim caracteristici ale câinilor?! Sau s-o fi referit la bărbați, pe ideea „cele mai multe târfe nu-s femei”? Probabil când se va face analiză pe text la bacalaureat, vom afla ce a vrut să zică autorul).

sau:

„Două bagaboante se apucă de cântat


Vor vreo trei piese cu mine, tre' să-ncep să mă prefac


Patru lăchei cântă de femei și-alcool


Pentru ei toate sunt pi#de și latră în microfon


„Eu nu mă duc la școală că școala e pentru fraieri"


După cinci-șase capace nu mai cântă de bătaie


O ții langa-langa-langa că m-ai lua o tură, ia-o-n gură


Sunt de la Constanța, fac valuri, tu ești o geamandură


Ca să te țină mangleala, lasă vrăjeala, de ce faci pe duru'?


Cum să te iau în serios când ți se vede curu'?”

Trebuie să luăm în calcul și răspunderea părinților atunci când vorbim despre Balul Bobocilor care au semnat ca primarul și abia după scandalul cu piesa Macarena „s-au revoltat”. Acum, dragi părinți, că nu se va mai cânta Macarena, sperăm că sunteți ok cu „versurile”:„A făcut mama o tupeistă / Cui nu-i place, atunci să mă pupe la pi#dă”.

Părinții mereu aruncă vina pe școli, dar uită că educația ar trebui să înceapa de acasă, mai ales că aici vorbim de copii de 14-15 ani. Degeaba te revolți, dacă nu știi ce ascultă copilul tău, dar semnezi ca primarul pentru Balul Bobocilor și apoi te urci pe pereți abia după ce auzi la televizor de Erika Isac. Unde ați fost, dragi părinți, între timp? Cât ați fost ocupați cu ale voastre, s-a ocupat Erika Isac de educația copiilor dumneavoastră. Vorba aia: „Cui nu-i place, atunci să mă pupe la pi#dă”.

Copiii - „bobocii de 14-15 ani” care au cerut ca Erika Isac să vină la Balul Bobocilor - fiți siguri că nu au auzit de ea odată cu piesa Macarena. Cu mult timp înainte de Macarena, copiii dumneavoastră aveau în căști și „versurile” Erikăi Isac din altă piesă de-ale ei: „Eu nu mă duc la școală că școala e pentru fraieri".

Directoarea liceului unde va cânta Erika Isac a zis clar că nu se poate renunța la contract pentru că nu este încheiat cu şcoala. Este încheiat între un părinte și cântăreață. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel