EXCLUSIV  Băluță, DISPERAT de condițiile de obținere de fonduri europene. „Nu ne crede nimeni”

Daniel Băluță
Daniel Băluță

Daniel Băluță, primarul PSD al Sectorului 4, explică la Interviurile DC News de ce nu a reușit să obțină fonduri europene și cu ce alte probleme se confruntă la cârma Primăriei Sectorului 4.

Primarul Sectorului 4 al Capitalei Daniel Băluță își deplânge soarta de edil atunci când vine vorba de condițiile pe care le are pentru a obține bani europeni. „Este inadmisibil să se întâmple așa.”

„Te găsești la un moment dat într-un impas. (…) Lucrurile, ca să putem avea succes și să putem implementa, în patru ani dacă avem o astfel de legislație (….), vom ajunge în acești patru ani să nu facem absolut nimic. Nu ne crede nimeni. Niciun om nu ne crede că nu avem mijloacele necesare să putem să facem ceva. Am semnat pagină cu pagină, nu singur, cu colegul meu, vice-primarul, în continuu. Am avut două zile, sâmbătă și duminică, în care în continuu am semnat documente (proiecte de fonduri europene – n.r.) și, bineînțeles, ni le-au respins”, a declarat Băluță la minutul 38:10.

[citeste si]

Acesta a mai explicat marți, la Interviurile DC News, de ce nu mai există banii pe care-i avea alocați pentru investiții, cele 9 procente, dar și cum a rezolvat problema cu parcarea existentă la nivelul sectorului pe care îl administrează.

„Bugetul real al Primăriei Sectorului 4, la nivelul anului 2016, banii pentru investiții sunt 0 - ce am primit de la bugetul de stat. De ce? Salariile au crescut, în valoare reală, efortul bugetar pentru noi este de 64 de milioane de lei, iar în contrapartidă am primit doar 24 de milioane de lei. Banii pe care-i avem sunt rezultatul creșterii gradului de încasare pe care l-am avut în cursul anului trecut, a unor economii care au fost făcute la nivelul anului 2015 și la nivelul anului 2016, banii pentru reabilitare termică reprezintă un împrumut la Banca Europeană de Investiții. Astfel încât o comunitate care se prezintă așa cum este Sectorul 4, cu nevoile ei, se găsește într-un mare impas”, a spus primarul Sectorului 4 la minutul 44:00. 

Băluță este totuși mulțumit de un aspect, și anume de parcările din Sectorul 4. „Proiectele de locuri de parcare sunt distribuite uniform la nivelul sectorului 4. Avem parcări plane și etajate, locațiile pentru o parte dintre ele sunt exact lângă stațiile de metrou. Mai mult decât atât, dorim ca la nivelul bulevardelor, prin concursul Primăriei Capitalei, să primim permisiunea de a organiza locuri de parcare reconfigurând trotuarele. (…) La această oră, 80% din trotuare, este o surpriză foarte plăcută, sunt libere. Mașinile care erau abandonate au fost sancționate. (...) La nivelul sectorului 4, s-au creat 700 de locuri de parcare noi.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel