BALENA ALBASTRĂ, JOC. Poliția, semnal de alarmă

Poliția atrage atenția asupra jocului ”Balena Albastră”.

BALENA ALBASTRĂ. Poliția le recomandă celor care observă că cei din jurul lor şi-au schimbat comportamentul în ultima perioadă, inclusiv în mediul online, să anunţe autorităţile.

BALENA ALBASTRĂ. ”Deşi nu este un fenomen în România, vă recomandăm tuturor celor care sunteţi timoraţi sau ameninţaţi de 'prietenii' din mediul virtual, să căutaţi sprijin la persoanele dragi sau la autorităţi”, informează Biroul de presă al Poliţiei Române.

BALENA ALBASTRĂ. Poliţia face apel la atenţie în ceea ce priveşte interacţiunile pe reţelele sociale sau pe alte forme de comunicare pe internet - e-mail, messenger, forumuri.

BALENA ALBASTRĂ. Jocul rusesc "Blue Whale" circulă în special în ţările care folosesc limbi slavice. El are 50 de niveluri şi presupune îndeplinirea de către participant a unor sarcini pe care le primeşte de la un "custode" sau "mentor". După intrarea în joc, mentorul distribuie participantului sarcini, iar ulterior acesta trebuie să facă dovada că le-a îndeplinit prin trimiterea de fotografii sau filmuleţe.

BALENA ALBASTRĂ. Sarcinile, trasate pe parcursul a 50 de zile, se referă la automutilare, ascultarea unor melodii cu mesaje suicidale, trezirea în mod sistematic la ora 04:20, vizionarea de filme sau videoclipuri de groază, escaladarea unor clădiri înalte, poduri, izolare de societate.

BALENA ALBASTRĂ. Cei mai afectaţi de acest joc sunt copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani. De aceea, Poliţia recomandă părinţilor să se asigure că ştiu ce activităţi desfăşoară copiii lor în mediul online şi, dacă observă o schimbare a comportamentului în ultima perioadă, să anunţe autorităţile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel