Bâlbâiala de la Bolintineanu: Cine l-a mințit pe Ponta?

Scandalul de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" când sute de elevi au fost reținuți cu forța în incinta liceului și-a găsit vinovatul. Nu este Radu Stroe, cum s-a gândit inițial premierul Victor Ponta. Nici premierul, cum au acuzat portocaliii. Vinovații s-au ascuns în spatele unor nume cu notorietate. Luju scrie că vinovații sunt procurorii de la Parchetul Capitalei. Ei spun cu jumătate de gură că au fost emise mandate de aducere. 

Lumea justiției scrie că procurorii, care inițial s-au străduit să caute mita de la Bacalaureat până la piele, la propriu, unii elevi fiind lăsați în lenjerie intimă, se chinuie acum să-și dovedească legitimitatea. Însă, se contrazic și între ei și singuri. Sunt variante diferite de la o zi la alta, variante care confirmă abuzurile procedurale comise asupra elevilor de la Bolintineanu.

Și mandate de aducere și citații, în paralel

Procurorul Parchetulului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Bogdan Staicua explicat că procurorii au emis și mandate de aducere si citații: “Trebuiau identificați acești o sută de elevi și să fie indeplinita procedura de citare cu acești elevi. În situația în care acești elevi nu se prezentau la momentul convenit pentru audiere, în urma acestei citări, se puneau în executare mandatele de aducere”.

Cum explică ceea ce nu ar fi existat

Este o declarație corectă a procurorului. Însă, întrebarea este ce rost mai avea autocarul? De ce elevii au stat ore în liceu, de ce părinții au fost împinși și chiar bruscați de poliție când au încercat să împiedice ridicarea copiilor lor, de ce polițiștii de la fața locului s-au certat cu părinții și au spus că au mandat de aducere, deci este dreptul lor? Bogdan Staicu a explicat că mandatele de aducere nu au fost puse în executare, pentru că elevii au fost citați și au respectat termenul convenit pentru audiere. O procedură complet nouă. Mandatele de aducere și citațiile au fost emise în paralel. Încă o problemă este o delcarație anterioară a lui Bogdan Staicu: “Nu s-a pus în vedere emiterea unor mandate de aducere”.

Premierul a mințit când a fost mințit

În final vine întrebarea "Cine l-a mințit pe Victor Ponta?". El a declarat că s-a informat și ministrul de Interne, Radu Stroe, i-a spus că nu există mandate de aducere. Așa știa și ministrul. Și dacă luăm în calcul că procurorii se contrazic între ei, cine pe cine a mințit?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel