Urmărește emisiunea live


Băiețel de doi ani, diagnosticat cu o formă rară de cancer. Părinții l-au dus la spital crezând că e constipat

Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Cheryl Holt de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Cheryl Holt de la Pixabay

Un băiețel de doi ani, dus de părinți la spital pentru că erau convinși că e doar constipat, a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer. 

Kodie Robson, un băiețel de doi ani, a ajuns la secția de Urgențe a Spitalului Queen Elizabeth din Gateshead, Newcastle, în februarie, pentru că se chinuia să mănânce și să doarmă de opt zile.

Părinții credeau că durerile copilului sunt cauzate de constipație. Medicii au constatat însă, în urma unei radiografii, că micuțul are un nodul în stomac. Kodie Robson a fost transferat la Royal Victoria Infirmary din Newcastle pentru analize de sânge, biopsie și tomografie, potrivit Mirror.

În cele din urmă, Kodie Robson a fost diagnosticat cu neuroblastom de grad înalt, o formă rară de cancer. Analizele au arătat ulterior că tumoarea s-a răspândit la măduva osoasă și la oase. Pentru următoarele 14 luni, băiatul de doi ani a fost inclus într-o schemă de tratament cu ședințe de chimioterapie, radioterapie, imunoterapie și terapie cu celule stem, dar și intervenții chirurgicale și transfuzii de sânge. 

„Mi-a frânt inima. Nu puteam respira. Leon, tatăl lui Kodie, mi-a scris doar atât: este cancer. Parcă mi s-a oprit inima, a fost cel mai sfâşietor mesaj pe care l-am citit vreodată. Nu te aștepți niciodată să se întâmple așa ceva familiei tale.” a povestit mătuşa lui Kodie, Shae Robson.

Familia a mai aflat de la medici că băiatul are 50% șanse să ajungă la vârsta de cinci ani. Dacă va reuși, vor fi, de asemenea, 50% șanse ca boala să revină. În acest caz, va fi incurabilă.

La două zile după ce a fost externat, pe 11 martie, băiatul a fost adus înapoi la spital cu suspiciune de sepsis. Avea o infecţie în stomac şi intestin care i-ar fi putut fi fatală.

Kodie Robson a început cele opt cicluri de chimioterapie și a slăbit aproape 12 kilograme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel