Băiat de 14 ani, căzut în Mureş. Intervenţie de URGENŢĂ ISU

ISU, Mureș - imagine ilustrativă
ISU, Mureș - imagine ilustrativă

Un băiat de 14 ani, care a căzut în apele Mureşului, a fost salvat de pompierii arădeni la timp, înainte ca acesta să ajungă în hipotermie, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad. 

Potrivit sursei citate, incidentul s-a petrecut vineri dimineaţa, băiatul căzând în apă în timp ce se plimba, împreună cu un prieten, pe malul Mureşului, în zona din apropierea podului rutier din cartierul Micălaca al municipiului Arad.

'Apa Mureşului îi ajungea adolescentului de 14 ani până la brâu, însă nu a putut ieşi deoarece a rămas împotmolit în mâl. Prietenul băiatului a fugit de acolo, după cum a susţinut ulterior, pentru ca să caute ajutor. Văzând că ajutoarele pe care prietenul său s-a dus să le cheme nu mai ajung, băiatul a luat telefonul mobil pe care îl avea asupra sa şi a sunat la telefonul unic de urgenţă 112, la faţa locului ajungând în câteva minute un echipaj de pompieri - cu barcă - din cadrul Detaşamentului Arad şi un echipaj medical SMURD', a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, maior George Pleşca.

[citeste si]

Ajutaţi de un pescar aflat în zonă, pompierii l-au scos pe băiat din apă şi l-au predat echipajului SMURD, a menţionat sursa citată. 'Echipajul SMURD i-a acordat băiatului primul ajutor şi l-a transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pentru a primi îngrijiri medicale.

Potrivit medicilor, starea adolescentului era bună deoarece, pe deoparte, datorită intervenţiei rapide a salvatorilor, iar pe de altă parte temperaturilor nu foarte scăzute, starea de hipotermie nu a avut timp să se instaleze', a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel