Băiat care se alătura ISIS, prins pe aeroport. Avea un bilet doar dus spre București

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

Trei ani și jumătate de închisoare a primit tânărul de 19 ani Cubeyda Hassan Jama, simpatizant al ISIS, prins în februarie 2016 pe aeroportul din Stansted, Londra. El avea un bilet doar dus spre București. 

Cubeyda Hassan Jama studia informatica la Universitatea Middlesex din Londra. El este de origine somaleză și ar fi avut o copilărie grea după despărțirea părinților săi. Tânărul stătea de șase ani cu tatăl său. Biletul de avion și l-a cumpărat cu banii dintr-un împrumut guvernamental pentru studii în Marea Britanie, potrivit Daily Mail

Băiatul de 19 ani învățase de pe Internet să construiască o bombă. A recunoscut în fața oamenilor legii că plănuia să se alăture grupării ISIS. 

Când a fost prins, tânărul avea asupra lui "un ghid explicit de luptă în numele Daesh". În rucsac, tânărul mai avea o agendă cu texte în arabă, printre care și jurământul de credință pentru liderul ISIS. 

În urma anchetei efectuate la locuința băiatului de 19 ani, s-a descoperit o listă cu locuri de muncă în ISIS și instrucțiunile pentru construirea unei bombe. În laptopul său, au fost găsite filmări cu execuțiile ISIS, listă cu echipamente recomandate de jihadiști și un material care furniza informații despre aderarea la ISIS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel