Bădulescu a acuzat USR-PLUS de „șantaj public”: Grupare criminală care îmbracă forma unui partid politic

Foto Facebook Aurelian Bădulescu
Foto Facebook Aurelian Bădulescu

Liderul Grupului PSD din Consiliul General al Municipiului București, Aurelian Bădulescu, a acuzat USR-PLUS de „șantaj public”, după ședința de astăzi, când consilierii nu au votat bugetul propus de Nicușor Dan. 

Bugetul Primăriei Capitalei, propus de Nicușor Dan, nu a fost adoptat miercuri de Consiliul General - consilierii USR-PLUS nu au votat pentru, motivând că veniturile ar fi nerealiste și umflate, iar edilul nu a făcut nicio reformă în administrație sau spitale.

În spatele acestei decizii s-ar afla însă, acuză fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, „un șantaj public.”

Vorbim de un șantaj public. De fapt, astăzi, noi suntem martori la un șantaj public, practicat de o grupare criminală care îmbracă forma unui partid politic și care se cheamă USR-PLUS.”, a declarat Bădulescu la Realitatea Plus, subliniind că „liderul de grup al USR-PLUS, astăzi, în partea declarațiilor politice dinaintea intrării pe ordinea de zi, a zis clar că obiectul principal al acestei tranzacții nu este altul decât alocarea către grupul USR a tuturor spitalelor din municipiul București.”

„Practic, a întregii structuri de asistență socială și medicală a municipiului, în contrapartida votului pe acest buget.”, a adăugat liderul Grupului PSD din Consiliul General al Municipiului București.

VEZI ȘI: Ședință Consiliul General. Bădulescu: USR-PLUS a cerut spitalele și administrația parcurilor din București

În continuare, Aurelian Bădulescu a spus că „eu sunt vechi în meseria asta, de prin 2008, vă spun că așa ceva eu nu am mai întâlnit până acum... cu o astfel de atitudine și să recunoști cu atâta debordanță și atât tupeu!”.

Fostul viceprimar al Capitalei a precizat că „am încercat să le explicăm în timpul ședinței că nu poți să forțezi primarul să-ți dea atribuții, vice-primarului, dacă nu vrea. El are capacitatea prin lege, dacă vrea să-și evalueze, să dea din competențe. Nu ești obligat! Poți să stai vice-primar, să iei 12.000 de lei pe lună, martor la căratul apei dacă nu vrea primarul. Ce s-a întâmplat astăzi este ceva ce nu s-a mai întâmplat în ultimii 15 ani în București.”

Bădulescu: Bugetul Capitalei nu mai există 

De asemenea, Aurelian Bădulescu a spus la Realitatea Plus că „este o rușine, mai ales că, de miercuri, bugetul Capitalei nu mai există.”

„Există sancțiune în Legea bugetului, Legea finanțelor publice, care spune că, dacă până la o anumită dată, dată care se împlinește pe 5, nu se adoptă bugetul, Ministerul Finanțelor nu mai alimentează conturile primăriei cu nimic, urmând ca primăria să trăiască din banii de la parcări, de la chirii și de la 5 lei pe hârtie luați când vă interesează ceva la relații cu publicul.”, a explicat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel