Bădin (Deloitte): Demonizarea multinaţionalelor dăunează ţării

'Demonizarea' multinaţionalelor dăunează ţării în ansamblu, susţine Dan Bădin, partener coordonator servicii fiscale şi juridice la Deloitte România.

El a amintit că nimeni nu este perfect, întotdeauna pot fi găsite greşeli şi că şi 'în cazul lui Iisus s-a considerat că a greşit şi a fost pus pe cruce'.

"S-a vorbit mult despre multinaţionale. Multinaţionalele sunt cele care aduc în România locuri de muncă, sunt cele care aduc în România tehnologie, bani. Toate acestea contribuie până la urmă la bunăstarea ţării, fie că suntem salariaţi, fie că suntem beneficiari ai unor bunuri şi servicii pe care le au aceste multinaţionale, sunt contribuabili importanţi la bugetul de stat, taxele reprezintă o pondere importantă în bugetul de stat. Demonizarea lor este un lucru care dăunează ţării în ansamblu, nu numai multinaţionalelor. Cred că din acest punct de vedere ar trebui să ne domolim acest avânt de a găsi duşmanul acolo unde nu există. Bineînţeles, nimeni nu este perfect şi întotdeauna pot fi găsite greşeli. Şi Iisus a fost considerat că a greşit şi a fost pus pe cruce", a spus Bădin.

Să ne uităm la partea plină a paharului

"Trebuie să ne uităm la părţile bune, să nu vedem numai partea goală a paharului, partea plină este mult mai mare pentru România, dacă ne uităm la domeniul multinaţionalelor şi băncilor care sunt un element în stabilitatea economică. (...) Legislaţia fiscală trebuie să fie stabilă, astfel încât investitorii, companiile să aibă încredere în economie, în stat, în legislaţie şi să poată să rămână în continuare, să investească în continuare în ţara noastră", a mai arătat oficialul Deloitte.

Discuţiile cu Guvernul au fost ca şi inexistente în acest an, fiind un minim istoric, probabil s-a vrut doar bifarea ideii de consultare, a mai declarat joi Dan Bădin.

Modificări multe în timp scurt

"Modificările legislative au fost multe. Unele dintre ele au fost modificări complexe ale legislaţiei, despre trecerea contribuţiilor la angajat sau split TVA şi aşa mai departe. Sunt lucruri complicate care nu pot fi modificate uşor de pe o zi pe alta şi nu pot fi implementate uşor nici de către contribuabili, nici de către autorităţi', a spus Bădin.

Potrivit acestuia, timpul în care acestea au fost introduse a fost foarte scurt.

'Am avut un minim istoric în ceea ce priveşte discuţiile în colaborarea dintre Guvern şi mediul de afaceri cu privire la modificările legislative. Discuţiile au fost ca şi inexistente. Probabil nu s-a vrut decât să se bifeze ideea de consultare, dar acestea au fost ca şi inexistente. Ne-am obişnuit, din păcate, cu nerespectarea termenului de şase luni cu privire la intrarea în vigoare a modificărilor legislative în sfera fiscală. Toate modificările fiscale au fost făcute fără studiu de impact. Efectele o să le vedem după intrarea în vigoare a acestor legi, unele dintre ele le vedem înainte, precum transferul contribuţiilor la angajat. E posibil ca unele modificări să facă mai mult rău, economic, decât bine fără un studiu de impact", a mai arătat Bădin.

[citeste si]

Deloitte România furnizează clienților din sectorul public și privat din industrii variate servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și de managementul riscului, servicii de taxe și alte servicii adiacente. Patru din cinci companii prezente în Fortune Global 500® sunt clienți Deloitte, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a rezolva probleme de business complexe..

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy