Urmărește emisiunea live


Badea (PNL): "Diaspora nu va mai fi luată în seamă"

viorel badea
viorel badea

Senatorul Viorel Badea, de la PNL, susţine că din acest moment comunităţile române din diaspora nu vor mai fi luate în seamă.

Comunităţile române din diaspora 'nu vor mai fi, practic, luate în seamă', a afirmat, luni, senatorul liberal Viorel Badea, după audierea Nataliei Intotero, ministru propus pentru Românii de Pretutindeni. Parlamentarul a susţinut că această audiere a fost 'transpunerea, în fapt, a poemului 'Moartea căprioarei.

'Din acest moment, comunităţile române din diaspora nu vor mai fi practic luate în seamă', a declarat senatorul. El s-a referit şi la proiectul Muzeului Românilor de Pretutindeni prezentat de ministrul propus.

'Pentru Muzeul pentru Românii de Pretutindeni nu există niciun buget alocat', a afirmat el, amintind că există, în acest moment, un spaţiu alocat de către Primăria Capitalei pentru Muzeul Holocaustului. Badea a spus că, din punctul său de vedere, este 'cel puţin la fel de important', să se trezească 'în conştiinţa naţională necesitatea de a face public ceea ce s-a întâmplat cu românii plecaţi în diapora'.

Multă vorbărie, puţin conţinut

La rândul său, deputatul USR Matei Dobrovie a susţinut că discuţiile nu au avut 'conţinut'.

'Am asistat la foarte multă vorbărie şi foarte puţin conţinut', a spus Dobrovie. În opinia sa, 'unele măsuri care sunt luate acum de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni nu sunt în practică foarte fezabile'.

[citeste si]

Natalia Intotero, propusă ministru pentru Românii de Pretutindeni, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 15 de voturi 'pentru', 10 'împotrivă' şi două abţineri. Natalia Intotero a spus, la audieri, că printre priorităţile sale se numără crearea unui Muzeu al Românilor de Pretutindeni, dar şi sprijinirea programelor legate de Centenarul Marii Uniri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel