Badea, după ce Udrea a fost condamnată la închisoare: Nu aș fi surprins să constatăm că nu mai e în România

Mircea Badea
Mircea Badea

Mircea Badea a făcut, joi, câteva precizări după ce Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare.

Elena Udrea a fost condamnată, joi, 7 aprilie, la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Sentința este definitivă. Documentul de la ÎCCJ va fi trimis Poliției astfel încât mandatul să fie pus în executare.

Joi după-amiază, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Mircea Badea a comentat subiectul. „Nu sunt surprins. Am văzut multe lucruri în România, atât de multe, atât de diverse, unele contradictorii... Repet: nu sunt surprins. După atâta timp, mă gândesc la această ecuație de viață, până la urmă, că asta cu justiția în România nu prea o mai menționez... Dar ca ecuație de viață, vă dați seama, totuși, doamna Udrea a împărățit alături de Băsescu zece ani în România. (...) Pe finalul domniei lui Băsescu, sistemul s-a întors împotriva lor. Doamna Udrea, pe vremea respectivă, critica orice fel de abuz, orice fel de nenorocire se întâmpla din cauza sistemului ticălos, cu sintagma aceea cu statul de drept... În rest, e greu să mai folosească acum acele expresii”, a zis Mircea Badea.

„Privesc foarte rece, privesc cu multă răceală această știre. Poate sunt surprins că mă lasă rece. Mă așteptam să mă bucur cumva, dar mă uit, pur și simplu, rece. E ca și cum m-aș uita la consecințele karmice ale unei alte vieți”, a mai spus Mircea Badea.

„Am văzut multe evadări de succes, ca să zic așa, în România, în preajma unor sentințe”, a continuat Mircea Badea. „Cea mai spectaculoasă evadare înainte de condamnare a fost cea a lui Sebastian Ghiță. (...) Udrea am văzut că este de acțiune, nu e genul care să ezite atunci când e vorba să treacă la acțiune. Așa că, nu aș fi foarte surprins să constatăm că Elena Udrea nu mai e în România. Nici nu aș paria mulți bani pe asta”, a mai zis Mircea Badea.

Citește și: Udrea, condamnată la închisoare. Chirieac, reacție

Un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins joi, ca nefondate, contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul „Gala Bute”, fostul ministru al Turismului urmând să execute condamnarea de șase ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel