Badea a avut dreptate: Shitcoin!

Badea și bitcoin
Badea și bitcoin

Mircea Badea a reacționat după ce anunțul lui Elon Musk despre Bitcoin și Tesla a avut un ecou puternic pe piața criptomonedelor.

Realizatorul de televiziune de la Antena 3 a postat pe Instagram o simplă imagine pe care scria „Shitcoin” (n.r, monedă de rahat), alături de melodia „Way Down We Go” (n.r., „Coborâm) cântată de trupa islandeză Kaleo.

Într-adevăr, Bitcoin a scăzut astăzi sub pragul de 46.000 de dolari, după ce atinsese un maxim istoric de aproape 65.000 dolari. Astfel, se poate spune că Mircea Badea își dă din nou dreptate pentru scepticismul de care dă dovadă când vine vorba de piața criptomonedelor. În trecut, la începutul anului 2021,  Badea a scris pe rețelele de socializare: „Biiitcoooiiin, Biiiitcoooiiin!!! P.S. Da, scadere de 21% in câteva ore = prăbușire”. „E clar «safe heaven». Relax, când se termină prăbușirea, începe scăderea”, a mai adăugat acesta, în ianuarie. Totuși, de atunci a început o altă creștere.

VEZI ȘI: Vasilescu (BNR), atenţionare privind Bitcoin. Paralelă cu Caritasul: "S-ar putea să se frigă".

De ce a scăzut Bitcoin?

                                                             

Moneda virtuală Bitcoin a scăzut semnificativ, joi, alături de multe alte criptomonede mai mici, după ce Tesla a anunțat că nu va mai accepta această metodă de plată pentru că are un cost de mediu mult prea mare, în contextul în care de dorește combaterea crizei climatice.

„Tesla a suspendat achizițiile de mașini cu Bitcoin. Suntem îngrijorați în legătură cu utilizarea tot mai crescută a combustibililor fosili în minarea și tranzacțiile Bitcoin, mai ales a cărbunelui, care are cele mai rele emisii din toate. Monezile virtuale sunt o idee bună în multe feluri și credem că au un viitor promițător, dar nu se va putea dacă au un cost atât de mare de mediu.

Tesla nu va vinde ce Bitcoin a achiziționat și vrem să utilizăm rețeaua odată ce tranzacțiile sunt mai sustenabile. Căutăm și alte criptomonede care utilizează <1% din energia utilizată per tranzacție de Bitcoin”, s-a arătat în mesajul CEO-ului Tesla, Elon Musk, de joi. Este de precizat că acest mesaj a avut un efect pozitiv pentru unele monezi „ecologice” și „smart” care folosesc foarte puțină energie pentru a fi la fel de sigure în tranzacții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel