Badantă, după 19 ani în Italia: "A fost greu să mă simt singură într-o ţară străină". Îndemn pentru cei care vor să muncească în străinătate

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

O badantă româncă a vorbit despre experiența sa printre străini, după ce a lucrat ca îngrijitoare în Italia timp de 19 ani.

"A lucrat 19 ani badantă în Italia. Adevărul despre cum se câştigă banii peste hotare. Monolog", este titlul unui video în care prezentatorul, Dorin Galben, discută despre experienţa unei femei moldovence care a lucrat ca îngrijitoare în Italia timp de 19 ani.

Stela Bălan şi-a împărtăşit povestea cu scopul de a dezvălui realităţile muncii peste hotare şi de a oferi o perspectivă asupra provocărilor pe care le întâmpină cei care aleg să lucreze în străinătate.

"Munca era destul de dificilă şi de solicitantă"

"Am plecat în Italia pentru a avea un trai mai bun şi pentru a putea să-mi întreţin familia", a destăinuit încă de la început, Stela Bălan, potrivit Rador care citează rotalianul.com.

Pe parcursul celor 19 ani, femeia a lucrat ca badantă, adică îngrijitoare pentru persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi. O muncă solicitantă atât fizic, cât şi emoţional, implicând multe responsabilităţi, precum îngrijirea personală a pacienţilor, administrarea medicamentelor, menţinerea curăţeniei în casă, gătitul şi cumpărăturile.

"Am îngrijit persoane în vârstă, unele cu probleme de sănătate, şi munca era destul de dificilă şi de solicitantă", a explicat îngrijitoarea moldoveancă.

"A fost greu să fiu departe de familie"

Femeia a subliniat că munca în străinătate nu este întotdeauna uşoară şi că există multe sacrificii pe care oamenii trebuie să le facă pentru a câştiga bani într-o altă ţară. De exemplu, ea a menţionat că trebuia să lucreze ore lungi, uneori chiar şi în weekend, şi că îi lipsea familia pe care a fost nevoită să o lase în ţară.

"A fost greu să fiu departe de familie şi să mă simt singură într-o ţară străină", a mărturisit Stela.

Badanta moldoveancă a vorbit, de asemenea, despre dificultăţile pe care le-a întâmpinat în relaţiile cu angajatorii, spunând că uneori era tratată cu lipsă de respect sau era plătită cu întârziere. Cu toate acestea, ea a menţionat şi experienţele pozitive, precum relaţia strânsă pe care a dezvoltat-o cu unele dintre persoanele pe care le-a îngrijit şi cât de multe lucruri a învăţat în timpul perioadei în care a lucrat ca badantă în Italia.

În concluzie, îngrijitoarea a subliniat că munca peste hotare poate fi dificilă şi solicitantă, dar că experienţa câştigată poate fi valoroasă. Ea i-a încurajat pe cei care se gândesc să lucreze în străinătate să se informeze bine şi să se pregătească pentru provocările pe care le vor întâmpina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel