Bacul ar putea fi anulat: O clasă întreagă a primit subiecte rezolvate

Bac mită
Bac mită

Un nou scandal a izbucnit în legătură cu examenul de Bacalaureat. În urma unei anchete, polițiștii susțin că o clasă întreagă a primit subiectele rezolvate în timpul examenului la ultima probă, cea de alegere a profilului, care s-a desfășurat vineri, 5 iulie.

La Liceul Ion Bănescu din Mangalia, 23 de elevi ar putea fi acuzaţi de dare de mită, scrie replicaonline.ro.

Oamenii legii au fost sesizaţi la 112 de faptul că într-o bancă a unei săli de clasă din cadrul respectivei unităţi de învăţământ au fost găsite două copii xerox ale unor subiecte rezolvate.

Director surprins de camerele video

După efectuarea anchetei în cauză, polițiștii susțin că o clasă întreagă ar fi primit subiectele rezolvate. Potrivit anchetatorilor, camerele de supraveghere din respectiva unitate de învăţământ l-ar fi suprins pe directorul şcolii numărul 1 din Mangalia, Florin Pădureanu, membru în comisia de examen, în momentul în care a intrat în sala de clasă şi a dat copiilor foile xerox cu subiectele rezultate.

Directorul se apără şi spune că nu este adevărat. "Nu este adevărat, nu am ce să declar. Vă spun, pe camerele de supraveghere se vede cum eu eram pe hol, aşa cum trebuia să fiu, şi nu în clasă. Mai mult nu am ce să spun. Nu am nici un amestec", a spus Florin Pădureanu.

Elevii recunosc

Potrivit anchetatorilor, elevii ar fi recunoscut că au dat bani pentru a primi subiectele deja rezolvate, dar nu direct lui Pădureanu, ci unei femei, care a jucat rolul intermediarului. Despre acest lucru, Florin Pădureanu a spus: "Nu ştiu nimic".

Aceeași sursă scrie că elevii riscă să le fie anulat examenul de Bacalaureat. În acest caz, nu-l vor putea susţine nici în toamnă, fiind vorba de infracţiune de dare de mită. Dosarul se află acum la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, cercetările continuând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel