Bacteria E-coli și un stafilococ, descoperite în brânza consumată de elevii unei şcoli

DSVSA Argeș a descoperit în brânza servită elevilor la Școala I. L. Caragiale din Pitești prezența bacteriei E.coli și a unui stafilococ.

Brânza din care au fost recoltate probele a făcut parte din meniul consumat de elevi pe 3 martie, dată după care zeci de copii au început să prezinte simptome de toxiinfecţie alimentară. Rezultatele finale vor fi cunoscute după ce probele vor fi analizate şi la un laborator de specialitate din Bucureşti, potrivit reprezentanţilor DSVSA Argeş.

'Pentru telemeaua de vacă s-au obţinut aceste rezultate, stafilococ şi E-coli pozitiv, dar sunt rezultate parţiale, urmând ca laboratorul naţional să confirme şi rezultatele finale ale acestor probe', a declarat prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare. El a mai spus că firma care a furnizat brânza nu este din judeţul Argeş, însă aceasta nu este singura posibilă sursă de îmbolnăvire luată în calcul în acest caz.

[citeste si]

'Ancheta se derulează în continuare (...). Au fost recoltate probe şi din cuvele în care a fost preparată mâncarea şi aşteptăm şi aceste rezultate. (...) Activitatea cantinei a fost suspendată, iar firma care o administrează a fost deja sancţionată de DSVSA şi Direcţia de Sănătate Publică Argeş', a precizat prefectul. Cristian Soare a mai anunţat că a emis un ordin care prevede ca toate unităţile şcolare din judeţul Argeş unde este pregătită mâncare pentru elevi să fie verificate de echipe mixte de control.

Peste 20 de elevi de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti erau în continuare internaţi joi, la aproape o săptămână după ce au început să prezinte simptome de toxiinfecţie alimentară, au anunţat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Argeş.

Peste 40 de copii care prezentau simptome de toxiinfecţie alimentară, toţi elevi ai Şcolii I.L. Caragiale înscrişi într-un program de tip after-school, s-au prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la unităţile medicale din Piteşti după ce au mâncat la cantina care deserveşte unitatea de învăţământ, la o parte dintre pacienţi fiind confirmată prezenţa adenovirusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel