Bacteria E.coli a ajuns în Suedia: aproximativ 40 de cazuri de contaminare, dintre care 15 grave

 Castraveți
Castraveți

Numărul suedezilor contaminaţi cu bacteria E.coli enterohemoragică, ce afectează Germania, a crescut la 39, dintre care 15 prezintă complicaţii grave, au anunţat luni autorităţile sanitare suedeze.

Toate persoanele bolnave din Suedia sunt suspectate că au fost contaminate în timpul unui sejur în Germania, anunţă Institutul suedez de Prevenire a Bolilor Infecţioase (SMI), într-un comunicat citat de Mediafax.

Potrivit unui bilanţ realizat luni după-amiaza, 15 persoane dintre cele 39 au contractat un sindrom hemolitic şi uremic (SHU), anunţă Institutul, o complicaţie care se manifestă prin diaree hemoragică, putând conduce la disfuncţii renale severe. Niciun deces nu a fost înregistrat, până în prezent, în această ţară nordică.

Autorităţile sanitare germane şi europene căutau, în continuare, luni, cauza contaminării bacteriene, aparent legată de consumul unor legume crude, care s-a soldat, deja, cu 11 morţi. Confruntate cu cel mai important val de contaminări cu bacteria E.coli înregistrat vreodată în Germania, autorităţile sanitare germane se tem că poate fi şi mai rău.

Institutul suedez recomandă respectarea recomandărilor autorităţilor germane, de a nu se consuma castraveţi, tomate şi salate crude.

Citeşte şi:

O femeie a murit în Suedia din cauza E.coli

Bacteria ucigaşă a venit din afara Europei. Antibioticele omoară E. Coli, dar toxina acesteia omoară pacientul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel