Bacalaureat, proba de Limba Română. Peste 3.000 de candidați nu s-au prezentat

Pexels
Pexels

Peste 3.000 de candidați nu s-au prezentat la proba de Limba Română a Bacalaureatului de toamnă.

Peste 3.000 de candidați nu s-au prezentat, luni, la proba de Limba și Literatura Română a Bacalaureatului de toamnă, transmite Ministerul Educației. Un număr de 19 candidați au fost eliminați pentru că au încercat să fraudeze examenul.

Potrivit Ministerului Educației, la proba scrisă de Limba și literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea august - septembrie 2021), desfășurată luni, au fost prezenți 14.427 de candidați din cei 17.485 de candidați înscriși. Au absentat 3.039 de candidați. Un număt de 19 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15.00 pe site-ul dedicat, subiecte.edu.ro.

În 17 august se va desfășura proba obligatorie a profilului - E.c), în 18 august: proba la alegere a profilului și specializării - E.d), iar în 19 august, proba la Limba și literatura maternă - proba E.b).

Procedurile de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale se vor derula în intervalul 23 - 31 august. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2021), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00).

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format fizic, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1 - 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy