Bacalaureat 2021. 98% rata de participare la ultima proba scrisă. 92 de candidaţi nu s-au prezentat

Foto: pixabay,com
Foto: pixabay,com

98% a fost rata de participare la ultima proba scrisă, Limba şi literatura maternă, din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie -iulie 2021.

Astăzi, 1 iulie, absolvenţii învăţământului liceal, care au studiat într-o limbă a minorităţilor naţionale (croată, italiană, germană, maghiară,slovacă, sârbă, ucraineană sau turcă), au susţinut proba scrisă la disciplina Limba şi literatura maternă-E) b), conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Educației Naționale. 

Au fost prezenţi 5.774 de candidaţi (98% din cei 5.866 de candidaţi înscrişi). Nu s-au înregistrat cazuri de candidaţi eliminaţi pentru fraudă / tentativă de fraudă. 92 de candidaţi nu s-au prezentat.

Subiectele și baremele au fost publicate



Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), pe site-ul dedicat.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 5 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 -18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Cum se depun contestațiile



În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie



În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor -RGPD/GDPR), rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

CITEȘTE ȘI: Evaluarea Națională 2021. Peste 20.000 de contestații, înregistrate de candidații nemulțumiți                                                                                              

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel