EXCLUSIV  Bacalaureat 2018. Scrisoarea unui elev, după contestație: Vocea celor neauziți. Lumea trebuie să cunoască adevărul

Bacalaureat
Bacalaureat

Un elev din Ialomița ne-a scris pe adresa redacției un mesaj de revoltă, după ce a făcut contestație la Bacalaureat. Speră ca, prin intermediul nostru, mesajul său să ajungă la Ministerul Educației. El este elev la Colegiul Național "Grigore Moisil" din Urziceni. 

”Sunt un elev din județul Ialomița, mai precis de la Colegiul National "Grigore Moisil", mă cheamă Avarvari Vlad.

Vă pot spune că am fost "abuzat" de sistemul de învățământ, în ideea că profesorii care corectează lucrările elevilor, le corecteaza în batjocură și-și bat joc de munca copiilor...

De exemplu, eu am învățat timp de luni bune, m-am pregătit intens pentru Examenul de Capacitate, pentru Bacalaureat, am făcut meditații, m-am privat de anumite lucruri personale și ieșiri, doar pentru a avea parte de un rezultat bun la examen. Iar când am susținut Examenul de Bacalaureat, la Limba și Literatura Română, am fost convins că nota va fi pe măsură, deoarece, repet, pregătirea mea a fost intensă. În urma aflării rezultatelor, nota a fost de 6,80, iar dupa contestații a ajuns la 8,85, aproape de 9.

Cum este posibil ca profesorii să greșească așa de mult, să nu fie atenți, să-și bată joc la propriu de munca unor adolescenți și copii până la urmă? În ce țară trăim? Ăsta este învățământul românesc? Așa a ajuns? Nu mai putem avea dreptate nici în instituții, precum Liceul? Cum mai pot tinerii să aibă notiunea de cunoaștere corectă?

De altfel, eu am fost unul dintre cazurile fericite, dar cunosc prieteni și elevi, care deși erau buni, cand au aflat rezultatele (unele mici bineînțeles), constrânși de familie, de societate, de școală, de rușine nu au mai avut curajul să aibă încredere in ei, s-au demoralizat, și nu au mai făcut contestații, iar nota lor era alta cu siguranță și s-au lăsat bătuți de soartă și de acel rezultat care, de fapt, nu era cel adevărat, din păcate unii adolescenți ajung să facă gesturi extreme... Știm cu toții cazuri... Lumea trebuie să cunoască adevărul!!! Lucrurile nu mai trebuie ascunse, prea mult se tace și nu se face nicio schimbare.” este mesajul elevului, verificat în baza platformei bacalaureat.edu.ro, care confirmă creșterea notei după contestație.

La sfârșit, ne scrie și o rugăminte, nu pentru el, ci pentru cei care vor veni după el: ”V-aș ruga ca prin intermediul acestei publicații să faceți un articol pe baza acestui subiect, ca să ajunga la Ministerul Educației, să facă ceea ce trebuie, o schimbare, să pună î comisii de corectare și evaluare, cadre didactice, care au experiență și care sunt profesioniști, nu niște persoane care își bat joc de elevii din ziua de azi, care mai și învață și muncesc pentru obținerea idealurilor. Vreau să fiu eu vocea celor neauziți, care poate nu au curaj. Multumesc anticipat!”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel