Bacalaureat 2017, situaţie ciudată. „După contestaţie, surpriză!”

Rezultate Evaluare Națională 2018
Rezultate Evaluare Națională 2018

Un absolvent al Colegiului Naţional de Artă 'Octav Băncilă' Iaşi, care a susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă, a reuşit să obţină nota 10 la Istorie, după ce înainte de contestaţii a fost notat cu 3,70. 

Băiatul susţine că nu a reuşit să susţină în vară examenul de Bacalaureat din cauza unor probleme de sănătate. În această toamnă, el a obţinut la proba Istorie nota 3,70, motiv pentru care a depus contestaţie. În urma recorectării tezei, el a obţinut nota 10.  

"Am dat BAC-ul şi, ca orice elev, aşteptam notele şi mă aşteptam la note foarte mari, de peste 9,00 la istorie şi la română. La română am luat nota 9,10 prima oară. La istorie, am fost surprins când am aflat că am luat 3,70. Am avut medii de la 9,50 în sus. Era imposibil să am o asemenea notă. Am scris opt pagini. După contestaţie, surpriză! Am fost notat cu 10. Cred că a fost neatenţie sau profesorul corector nu a citit tot ce am scris eu. Doamna profesoară mi-a spus că pentru nota 3,70 ar fi trebuit să scriu o pagină. Aşa că, la opt pagini scrise, nu aveam cum să primesc o notă aşa mică', a spus Dan Marian Cornea, absolvent al Colegiului Naţional de Artă 'Octav Băncilă' Iaşi, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Sabina Manea, a declarat că tezele elevilor au fost corectate în alte judeţe, atât în prima etapă, cât şi la contestaţii. 'Astfel, nu avem acces la teză şi nu putem să vedem exact care este motivul pentru care există o astfel de diferenţă între notări. Este posibil să fie vorba de o eroare la transcrierea notei de pe borderou pe teză sau de o altă situaţie de acest tip. Este important că elevul şi-a autoevaluat corect teza, a depus contestaţie, iar nota finală este cea la care, probabil, se aştepta', a declarat Sabina Manea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel