Urmărește emisiunea live


BACALAUREAT 2017: Meditaţii gratuite la matematică

Aproape 60 de elevi care urmează să susţină examenul de bacalaureat vin în fiecare sâmbătă la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial (CMMI) de la Universitatea Tehnică 'Gheorghe Asachi' din Iaşi (TUIASI) pentru a face pregătire la matematică.

Cătălin Dumitraş, decanul Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, a declarat că programul este gratuit, fiind susţinut în mod voluntar de una dintre cadrele didactice, lectorul Mihai Ispas. 

'La prima întâlnire, care a avut loc în urmă cu o lună, au participat aproximativ 25 de elevi din Iaşi, Hârlău, Târgu Frumos sau Podu Iloaiei. Azi au participat 57. Când am organizat acest curs gratuit ne-am gândit la elevii care nu au posibilităţi materiale să poată face meditaţii. Am cerut ajutor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean să anunţe la toate liceele din judeţ şi mai ales în zonele mai puţin favorizate şi ne-am bucurat de sprijinul lor', a declarat Cătălin Dumitraş, decanul CMMI.

Cursurile se desfăşoară în fiecare sâmbătă, de la ora 9.00, în amfiteatrul TCM 2 al facultăţii. La acestea sunt aşteptaţi elevii din judeţ, dar şi din judeţele Moldovei, care îşi doresc să se pregătească pentru bacalaureat însă nu îşi pot permite să plătească ore de meditaţii. În cadrul întâlnirilor, elevii pot rezolva modele de probleme asemănătoare celor de la bacalaureat, dar şi modele de teste pentru admiterea la facultate, indiferent de alegerea pe care o vor face.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel