BACALAUREAT 2016. Sfidare totală pentru profesori. NOU scandal

BACALAUREAT 2016. Examenul de Bacalaureat 2016 a venit cu scandaluri și nemulțumiri. 

BACALAUREAT 2016. La subiectul III, la profilul umanist, elevii au avut următoarea cerință la proba de Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2016: 'Redactează un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinţi particularități de construcție a unui personaj dintr-un roman psihologic studiat'.

O parte din ei au ales "Ion". Cum era de așteptat, nemulțumirea s-a 'finalizat' cu o petiție online. Elevii care au inițiat petiția se pare că nu pun mare preț pe ce au învățat la școală, ci iau de bune sursele online. În rândurile de mai jos găsiți textul scris de elevi:

"Ion roman psihologic!

Dragi elevi! Aceasta petitie este dedicata tuturor celor care la subiectul 3 de la Limba si Literatura am scris "Ion" ca fiind un roman psihologic. Conform surselor de pe net, care afirma ca "Ion" este un roman de acest fel, Ministerul Educatiei ar trebui sa il ia in considerare.

http://www.referat.ro/referate/Ion_romanul_obiectivmodern_interbelicpsihologic_realistsocialmonografic_e8836.html

Va rog semnati!!!!!!

Mai multi profesori, cărți, precum si internetul afirma faptul ca si romanul "Ion" de Liviu Rebreanu este un roman psihologic, tocmai prin reflectarea stărilor personajului din pricina obsesiilor sale : pământul si iubirea , idee ce reiese si din cele doua părți ale romanului :"Glasul pamântului " si "Glasul iubirii", intre care personajul oscilează permanent, realizându-se un puternic conflict interior, psihologic, idee susținuta si de Tudor Vianu.

Mai mult decat atat, pe forumul didactic.ro, acum câțiva ani profesorii realizaseră o cerința pentru subiectele de la oral care suna in felul următor: " Demonstrează apartenența romanului "Ion" de Liviu Rebreanu la categoriile de romane consacrate : roman social, roman erotic, roman PSIHOLOGIC, roman la condiției intelectualului(din mediul rural)".

[citeste si]

Reacția Ministerului Educației

Ministerul Educației a venit cu precizări după ce romanul psihologic le-a dat de furcă elevilor la proba scrisă de la română, la Bacaaureat 2016.

"Cei de la profilul uman care au tratat la romanul psihologic "Ion" sau "Enigma Otiliei" nu vor fi punctați.

Subiectele de la bacalaureat se realizează ținând cont de programa școlară. La romane psihologice studiate, elevii ar fi putut alege între: "Pădurea Spânzuraților" de Liviu Rebreanu, "Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război", de Camil Petrescu, "Concert din muzică de Bach" de Hortensia Papadat-Bengescu, "Adela" de Garabet Ibrăileanu, "Ioana" sau "Jocurile Daniei" de Anton Holban, "Rusoaica" de Gib Mihăiescu", au declarat reprezentanții Ministerului Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel