BACALAUREAT 2016. Greșeli în BAREM la două probe

BACALAUREAT 2016. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) din Tulcea a înregistrat, luni, o sesizare primită din partea unui absolvent de clasa a XII-a privind o posibilă greşeală de barem apărută la proba Filosofie a primei sesiuni a examenului de bacalaureat 2016.

BACALAUREAT 2016. 'Cunoscând acum sesizarea, am să port o discuţie pe tema acesteia cu reprezentanţii Centrului naţional de evaluare şi examinare. Nu mă pot antepronunţa, dar în asemenea, situaţii, când sunt dubii cu privire la unele bareme, se pot depune contestaţii', a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul general al ISJ, Mihai Stroie.

BACALAUREAT 2016. El a amintit totodată că, în urma unor sesizări, toate inspectoratele din ţară au fost notificate de autorităţile naţionale de resort pentru modificarea baremului anunţat iniţial pentru rezolvarea unui exerciţiu de la proba Fizică a examenului de bacalaureat din acest an.

BACALAUREAT 2016. 'În ceea ce priveşte proba Filosofie, nu am primit nicio notificare', a precizat inspectorul general al ISJ.

BACALAUREAT 2016. Sesizarea primită de ISJ vizează punctajul acordat pentru răspunsul la întrebarea numărul 8 al primului subiect din proba Filosofie a examenului de bacalaureat şi este semnată de Ioan Suhov, absolvent al Colegiului 'Spiru Haret' din municipiu, clasat pe locul al V-lea la Olimpiada Naţională de profil.

BACALAUREAT 2016. 'Odată publicat baremul, am constatat că întrebarea numărul 8 de la Subiectul I (...) a fost considerată ca având drept rezultat răspunsul B, în timp ce răspunsul ales de mine fusese A. (...) Manualul de Filosofie Tip B (profil uman), publicat la editura Corint şi aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, precizează că răspunsul A este cel corect', arată Ioan Suhov într-o adresă remisă AGERPRES.

BACALAUREAT 2016. Tânărul explică pe larg în adresă răspunsul corect, prezintă argumentele profesorilor şi cele menţionate în manualele aprobate de minister, iar la final se arată nemulţumit de greşeala profesorilor care au întocmit baremul.

BACALAUREAT 2016. 'Deşi poate părea neînsemnat - doar o treime de punct (0,3 din 10), nedreptatea comisă este prezentă', se mai menţionează în sursa citată. Ioan Suhov doreşte să-şi continue studiile la o facultate de filosofie, iar în acest context greşeala de barem de la proba de Filosofie a Bacalaureatului, în opinia sa, ar fi un 'început de drum cu regret'.

BACALAUREAT 2016. Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat din acest an vor fi făcute publice marţi, contestaţiile putând fi depuse la sediul ISJ în intervalul orar 16,00-20,00. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel