Bacalaureat 2014 - Anunț bombă pentru elevi de la Ministerul Educaţiei

Simularea de la bacalaureat s-a încheiat cu un nou dezastru. Peste 50 la sută din elevii de clasa a XII-a au luat note peste cinci la Limba română şi proba la alegere a profilului, în timp ce mai puţin de jumătate - 42,51 la sută - au obţinut note de trecere la proba obligatorie a profilului, la simularea Bacalaureatului 2014.

Rezultatele elevilor la simulările examenelor naționale se pare că nu vor rămâne fără măsuri din partea Ministerului Educației.  Potrivit celor declarate de către secretarul de stat al Educației, Mihnea Costoiu, la Alba Iulia, într-o conferință de presă, în următoarea perioadă, vor fi luate măsuri pentru îmbunătățirea pregătirii elevilor, iar dintre acestea nu este exclusă posibilitatea de reducere a gradului de dificultate a subiectelor.

„Evident că nu suntem mulțumiți de rezultatele elevilor la simulările examenelor naționale, atât la Bacalaureat cât și la Evaluarea Națională. În perioada următoare, inspectoratele școlare vor lua măsuri prin care să încercăm să îmbunătățim pregătirea tinerilor, precum și o adaptare a subiectelor acolo unde este nevoie. Nu pot să mă feresc să spun că rezultatele sunt nemulțumitoare. Lucrăm la acest subiect", a declarat Costoiu.

 Referitor la reducerea gradului de dificultate a subiectelor, Costoiu a spus că nu se exclude această posibilitate, însă aceasta nu va fi principala măsură pentru mărirea gradului de promovabilitate a elevilor:

„Dacă se constată că în anumite zone au fost probleme, suntem deschiși să facem și acest lucru, însă soluția nu este reducerea gradului de dificultate a subiectelor pentru a avea un grad de promovabilitate mai mare. Soluția este o pregătire mai bună. Dacă se vor constata probleme în mod special, nu excludem acest lucru, dar nu aceasta este principala măsură".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel