Bacalaureat 2013: Vezi subiectele Variantei 7 la Limba română. Baremele, după orele 14,00

Absolvenții de liceu au avut de rezolvat la Bacalaureat  subiectele Variantei cu numărul 7  de la Limba română. În premieră, anul acesta, elevii au primit două tipuri de subiecte la Limba română: un subiect pentru absolvenții de profil Real și tehnologic și un subiect pentru absolvenții de profil Uman și Pedagogic. De Ce News va publica baremele de la Limba română, după orele 14,00.

La profilul REAL Subiectul 1 - un text din George Călinescu - "Scrinul negru". Absolvenţii de liceu au avut de identificat două trăsături ale genului epic, pornind de la textul de mai sus. Subiectul 2 a fost un text argumentativ despre un model în viaţă. Subiectul al 3-lea - de comentat tema şi viziunea dintr-o poezie de Ion Barbu, Lucian Blaga sau Tudor Arghezi, la alegere.  Vezi AICI baremele de la Limba romănă

 La profilul UMAN

Subiectul 1 - „Accidentul“, de Mihail Sebastian - pe baza acestui text, printre alte cerinţe, elevii au avut de găsit sinonime şi de identificat două cuvinte care să dovedească genul căruia îi aparţine textul.

Subiectul 2 - un text argumentativ despre importanţa jurnalului în viaţa unui adolescent.

Subiectul 3 - elevii au avut de argumentat simbolismul.

[caption id="attachment_336220" align="aligncenter" width="600"] sursa foto: Gandul[/caption] [caption id="attachment_336221" align="aligncenter" width="600"] sursa foto:Gandul[/caption]

Anul acesta, Ministerul Educaţiei a hotărât să nu le mai dea elevilor textul aforistic/critic ca un al doilea subiect, care se dădea până anul trecut şi care presupunea demonstrarea competenţelor de argumentare, în scris, a unor opinii în diverse situaţii de comunicare. Astfel, elevii vor avea un subiect cu mai multe cerinţe de vocabular şi un alt subiect în care li se va cere scrierea unui eseu.

 Punctele primite se vor împărţi între cele două mari subiecte. La eseu, care trebuie să fie de maximum 600 de cuvinte, se va ţine cont de claritatea textului, de modul de organizare şi coerenţă, dar şo de echilibrul dintre introducere, cuprins şi încheiere. De asemenea, profesorii corectori vor puncta şi succesiune logică a ideilor din text.

 Oficialii de la minister spun că scoaterea textului argimentativ pentru că mulţi dintre elevii de clasa a XII-a nu înţelegeau cerinţa subiectului.

Anul trecut, 120 de elevi au fost dati afară din clase la examenul de Limba și literatura romana (BAC 2012) pentru că au încercat să copieze. În urma cu doi ani, la Bacalaureatul 2011, au fost dati afara 233 de elevi din examenul de Limba și literatura romana pentru tentativă de fraudare.

De asemenea, anul trecut 67 de elevi au terminat bacalaureatul cu nota 10, aceștia fiind premiați de ministrul Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel