BAC 2018. Subiecte la română, anunțate pe Reddit? Ministerul Educației, reacție

Învățământ
Învățământ

Ministerul Educației a transmis un punct de vedere după ce DC News a scris că o postare care anunța subiectele de la bacalaureat, la limba și literatura română a făcut vâlvă pe internet.

Mai exact, conform postării, subiectele ar fi fost făcute publice încă de la ora 3 dimineața pe un cont de Reddit.

Conform postării de azi dimineață de pe grupul de discuții "Robac", cineva a făcut public subiectul III de la limba și literatura română, atât pentru profilul uman cât și pentru cel real.

Mai mult decât atât, ceilalți internauți au cerut imediat ce au aflat subiectele ca ele să fie șterse de pe acest cont de Reddit, pentru ca informația să nu se răspândească, iar astfel subiectele să fie schimbate.

Reacția Ministerului Educației

”Cu privire la informațiile conform cărora subiectele aferente probei scrise de Limba și literatura române din cadrul examenului de Bacalaureat 2018 ar fi fost postate online înainte de începerea probei, Ministerul Educației Naționale face următoarele precizări:

1. Extragerea subiectelor pentru proba scrisă de Limba și literatura română din cadrul primei sesiuni a examenului național de Bacalaureat 2018 a avut loc luni, 25 iunie, ora 5:30, în prezența comisiei naționale de examen.

2. Nivelul și măsurile de securizare a datelor gestionate de Centrul Național de Evaluare și Examinare exclud posibilitatea ca subiectele să fie postate pe diverse site-uri. Subiectele si baremele sunt postate pe site-ul subiecte.edu.ro în ziua fiecărei probe scrise, după finalizarea acesteia (ora 15:00).

3. Așa-zisele variante de subiecte publicate și ulterior șterse pe diverse site-uri sau grupuri nu au legătură cu subiectele propriu-zise, fiind, de fapt, o inventariere a tematicilor din programa de examen”, a transmis Ministerul Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel