BAC 2018: Subiecte la istorie pe Reddit?

Bacalaureat 2018
Bacalaureat 2018

BAC 2018: Elevii dau miercuri proba la istorie din cadrul examenului de Bacalaureat 2018. 

BAC 2018: Pe rețeaua Reddit, un utilizator care a "ghicit" subiectele de la română i-a înștiințat pe elevi ce va pica la istorie. Bineînțeles, este o pistă falsă pentru elevii creduli. Chiar și așa, au fost și persoane care au căutat pe Google subiectele care vor fi extrase, doar că acestea vor fi extrase abia miercuri. Așadar, nu pot fi publicate nicăieri. Atenție, însă! Vizavi de proba la limba și literatura română, Ministerul Educației a spus că nu avea cum subiectele să ajungă pe vreun site.

BAC 2018: Cu privire la informațiile conform cărora subiectele aferente probei scrise de limba și literatura române din cadrul examenului de Bacalaureat 2018 ar fi fost postate online înainte de începerea probei, Ministerul Educației Naționale a făcut următoarele precizări:

1. Extragerea subiectelor pentru proba scrisă de Limba și literatura română din cadrul primei sesiuni a examenului național de Bacalaureat 2018 a avut loc luni, 25 iunie, ora 5:30, în prezența comisiei naționale de examen.

2. Nivelul și măsurile de securizare a datelor gestionate de Centrul Național de Evaluare și Examinare exclud posibilitatea ca subiectele să fie postate pe diverse site-uri. Subiectele si baremele sunt postate pe site-ul subiecte.edu.ro în ziua fiecărei probe scrise, după finalizarea acesteia (ora 15:00).

3. Așa-zisele variante de subiecte publicate și ulterior șterse pe diverse site-uri sau grupuri nu au legătură cu subiectele propriu-zise, fiind, de fapt, o inventariere a tematicilor din programa de examen", a transmis Ministerul Educației.

BAC 2018: Reguli la bacalaureat

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

BAC 2018: Subiecte bareme matematică bacalaureat. În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel