BAC 2018 subiecte istorie bacalaureat. Profesor: Nu e posibil să vă dea...

BACALAUREAT ISTORIE 2018
BACALAUREAT ISTORIE 2018

BAC 2018 subiecte istorie. Elevii care au absolvit clasa a XII-a, profil umanist, vor susține, miercuri, proba la istorie de la Bacalaureat 2018.

BAC 2018 subiecte istorie. Dănuț Solcan, profesor de istorie la Colegiul National B.P. Hasdeu, a postat, pe Facebook, câteva sfaturi pentru elevi care să îi ajute la examenul de Bacalaureat 2018, proba de istorie.

”Postez aici SFATURILE-DE-CITIT-ÎNAINTE-DE-BAC. În anii trecuți au funcționat, sper să fie de folos și acum.

1. Citiţi cu foarte mare atenţie subiectele, vedeţi despre ce perioadă este vorba (încadraţi cronologic), vedeţi dacă este pe scurt (menţionare, numire, precizare etc.) sau pe lung (prezentare, formulare pdv, argumentare etc.), dacă e pe intern sau extern (sau ambele); subliniaţi sau încercuiţi cerinţele, fiţi atenţi să nu fie mai multe. Țineți seama de TOȚI indicatorii care vă ajută să înțelegeți cerința.

2. La eseu, faceţi introducere, pdv, concluzii. Construiţi eseul în funcţie de CERINȚELE LOR (insistaţi pe ele, se punctează sigur !!) şi adăugaţi elementele pe care le consideraţi relevante pentru tema eseului (poate faceţi o scurtă schemă pe ciornă !); faceţi linkuri între puncte sau paragrafe.

3. Verificaţi ceasul, nu intraţi în criză de timp. Nu e obligatoriu să scrii tot ce ştii, e obligatoriu să termini lucrarea, cu toate cerinţele rezolvate !!

4. Folosiţi bine/ integral cele trei ore, NU e posibil să vă dea ceva care să vă permită să terminaţi mult mai repede. Dacă aveţi timp, verificaţi lucrarea.

5. Dacă mai aveţi, totuşi, de repetat, nu uitaţi că vă poate pica (din) orice capitol, fie la texte, fie la eseu. Nu există „asta s-a dat", „asta nu-mi poate pica".

6. Dacă vi se pare că nu ştiţi să rezolvaţi un subiect (o cerinţă), NU intraţi în panică. Citiţi-l iar şi iar, încercaţi legături, faceţi o mică schemă. Încercaţi să scrieţi, nu lăsaţi nimic nerezolvat !

7. Nu faceţi pe acolo lucruri ce pot fi considerate semne.

8. DORMIȚI! Nu mâine, în noaptea asta.

9. Priviţi cu seriozitate ceea ce scrie mai sus. Vă poate aduce puncte (sau măcari sutimi).

10. Luați notă mare! Pentru că meritați...”, a scris Dănuț Solcan pe Facebook.

Miercuri, 27 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului - E)c)

BAC 2018 subiecte istorie. Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel