BAC 2015. F.S.L.I susține schimbarea modalității de corectare a lucrărilor

BAC 2015. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.I.) susține propunerea conducerii Ministerului Educației și Cercetării Științifice de schimbare a modalității de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat.

Conform unei declarații făcute de domnul Vasile Șalaru, Secretar de stat pe probleme de învățământ preuniversitar în cadrul MECS, lucrările scrise ale celor care susţin examenul de bacalaureat ar putea fi strânse la nivelul centrului judeţean şi trimise apoi, într-un alt judeţ, cu angajații Jandarmeriei. Această procedură este întâlnită și la examenul de titularizare al profesorilor. Noutatea constă și în faptul că se propune să aibă loc o tragere la sorți pentru repartizarea lucrărilor, astfel încât să nu se știe dinainte județul unde vor ajunge lucrările pentru a fi corectate.

”F.S.L.I. consideră că prin schimbarea modalității de corectare a lucrărilor nu va mai exista nicio suspiciune nici asupra rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat, nici asupra profesorilor care corectează”, se arată într-un comunicat de presă.

"O supraveghere care să nu permită elevilor să se inspire în timpul examenului și această procedură propusă, vor conduce la o evaluare obiectivă a celor care susțin examenul de bacalaureat. Această modalitate de corectare a lucrărilor va elimina posibilitatea ca anumiți elevi să fie favorizați", a precizat președintele F.S.L.I., Simion Hancescu.

Rezultatele la examenul de Bacalaureat 2015 vor fi afișate pe data de 6 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel