BAC 2015. Elevii au revenit la fițuici

BAC 2015. Elevii nepregătiţi pentru examenele pe care le au de susţinut în acestă vară se întorc la vechile metode de copiat: fiţuicile făcute acasă. Asta deşi internetul este plin de dispozitive moderne accesibile pentru toate buzunarele.

BAC 2015. „În ultimul timp am prins mai mulţi profesori copiind la examenul de titularizare decât elevi la examene", susţin dascălii cu vechime în sistem. Legislaţia din ultimii ani a impus ca toate sălile în care se susţin Evaluarea Naţională sau Bacalaureat să fie dotate cu camere video, iar 5% din acestea dispun inclusiv de funcţie audio. În plus, elevii care sunt prinşi că încearcă să copieze la examenul de maturitate sunt daţi afară din sală şi au interdicţie să-l mai susţină timp de două sesiuni, scrie Adevărul.

BAC 2015. „Doar în Capitală am eliminat anul trecut 112 candidaţi, pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Numărul elevilor care copiază a scăzut de când a fost impusă sancţiunea care nu le mai permite să susţină examenul în următoarele două sesiuni", a explicat Marian Banu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB). Scăderea apetitului pentru copiat este confirmat şi de piaţa de dispozitive.

BAC 2015. „A scăzut foarte mult cererea faţă de acum 4-5 ani. Mai fac vânzări vara şi iarna, în sesiunile studenţilor, însă nu sună mai mult de 2-3 persoane pe zi faţă de câteva zeci în trecut. Elevii rar se mai interesează de opţiuni, din cauza înăspririi condiţiilor de examen", a mărturisit reprezentantul unui magazin online de dispozitive de copiat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel