BAC 2014, LIMBA ROMÂNĂ. Perlă fabuloasă a unei eleve

BAC 2014. O elevă din Călărași a oferit un răspuns fabulos, după ce a fost întrebată de punctul trei de la proba la Limba română.

BAC 2014. Eleva a fost întrebată cum a fost proba la Limba română. Eleva a spus că i s-a părut ușoară și că, la punctul 3, dintre Tudor Arghezi, Ion Barbu și Lucian Blaga, a ales Nichita Stănescu.

BAC 2014. La primul subiect, elevii au avut textul „Donna Alba" Gib Mihăiescu, iar la subiectul al doilea au avut de făcut un text argumentativ despre importanţa activităţilor de lectură pentru elevi.

BAC 2014. La ultimul subiect pe care aceştia l-au avut de rezolvat au avut de ales dintre Ion Barbu - „Riga Crypto" şi „Lapona Enigel", Nichita Stănescu şi "Către Galateea" sau „Flori de mucegai" de Tudor Arghezi şi să scrie despre tema şi viziunea în operele lor.

BAC 2014. Luni, 30 iunie, absolvenţii de clasa a XII-a au început probele scrise de la examenul de BAC 2014. Examenul se va încheia pe data de 4 iulie, cu proba la alegere a profilului şi specializării.

BAC 2014. Aproape 144.000 de absolvenţi de clasa a XII-a au început luni probele scrise de la BAC 2014. La fel ca şi în 2013, şi anul acesta, elevii au primit două tipuri de subiecte Română - subiecte Bacalaureat 2014 Română profil Real şi Tehnologic şi Subiecte Bacalaureat 2014 Română profil Uman şi Pedagogic.

VEZI ȘI: REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. Un preot face slujbe pentru elevii care dau examenul de BACALAUREAT

BAC 2014. La primul subiect, elevii au avut un text de Cezar Petrescu. Absolvenții au avut ca cerințe numirea unor sinonime, să explice rolul cratimei, să precizeze două motive literare din text, să menționeze tipul de perspectivă narativă, să transcrie două secvențe din text care conturează dimensiunea temporală, să prezinte rolul verbelor la timpul imperfect și să ilustreze, cu două exemple, trăsăturile genului epic.

BAC 2014. La al doilea subiect, elevilor li s-a cerut să scrie un text de tip argumentativ, de 160 - 300 cuvinte, despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viață sănătos. La al treilea subiect, elevii trebuie să redacteze un eseu de 600 - 900 pe baza unui text de Mihai Eminescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel