BAC 2013: Candidații copiau, supraveghetorii se uitau

bac
bac

Un grup de profesori supraveghetori din Constanța au organizat atent distribuirea materialor informative către 34 de elevi, care susțineau proba de Bacalaureat la limba și literatura română. Totul a fost descoperit după ce au fost analizate imaginile video. 

"Imaginile arătau că absolvenţii aveau ciorne, fiţuici, materiale informative. Totul s-a petrecut sub atenta organizare a profesorilor supraveghetori, ei au înlesnit fraudarea examenului prin neimplicare", a spus Răducu Popescu, șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, notează Mediafax. Asta s-a întâmplat la Liceul Economic din Mangalia și este vorba de cinci elevi, care nu ar fi dat mită.

Răducu Popescu dezvăluie și celelate cazuri înregistrate în Constanța:

- Liceul Lazăr Edeleanu: "Un număr de 16 elevi au beneficiat de ciornele celorlalţi şi au avut materiale informative distribuite de către cadrele didactice. Elevii au schimbat ciornele între ei sub privirile supraveghetorilor, fără ca aceştia să intervină", a spus inspectorul.

- Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida: 13 candidaţi din aceeaşi clasă au fost eliminați după ce au copiat. Frauda a fost dovedită, joi dimineaţă, în urma analizării imaginilor video.

Poliţiştii DGA Constanţa fac cercetări  și în cazul unei absolvente care a fost eliminată, luni, de la proba scrisă de limba română a Bacalaureatului. Ea a fost prinsă cu copiuţe şi a spus că a dat 50 de lei supraveghetorilor pentru a o lăsa să copieze. Inspectorul Răducu Popescu a spus că vor fi luate "măsuri drastice".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel