Babiuc, dezvăluiri cutremurătoare. Ce se întâmplă în spatele gratiilor

babiuc
babiuc

Victor Babiuc, fost ministru al Apărării, a vorbit, pentru prima oară, despre ce se întâmplă în spatele gratiilor. 

Baie, de două ori pe săptămână

Într-un interviu pentru România Tv, acordat lui Victor Ciutacu, fostul ministru al Apărării a povestit: "Şi la Rahova, şi la Jilava făceam baie de două ori pe săptămână. Deţinutul nu poate să facă baie în fiecare zi pentru că asta costă şi atunci au apreciat cei care conduc penitenciarele că dacă se face baie două zile pe săptămână e suficient. Iar atunci curgea apa caldă cam două ore şi se puteau face duşurile". Totuși, a spus că pentru el, Cioflină şi Becali, "condiţiile de şedere au fost mai umane". Au fost cazaţi în celule cu doar trei paturi.

Condițiile norocoșilor

La Jilava, mânca în celulă. Singurii cu care se vedea și comunica erau cei din același sector, unde erau opt celule de câte trei locuri, ai căror ocupanţi ieşeau la plimbare "într-un ţarc mic, însorit, unde te bătea soarele îngrozitor".

Fostul ministru a recunoscut, "cu jenă", că nu vizitat penitenciarele României în timpul mandatului său. 

Ultima zi de duș la Jilava

"La Găeşti am lucrat la biblioteca din interiorul penitenciarului. Acolo aveam apă caldă în fiecare zi. Eu am fost surprins de mutarea la Găeşti, nu ştiam unde ajung, ce era acolo. Nu am vrut să plec de la Jilava până nu făceam duş, că în ziua aia venea apă caldă, iar la Găeşti nu ştiam când e ziua de duş", a povestit Babiuc.

Găești, două lumi

Despre situația de la Găești, Victor Babiuc a mai spus: "Ieşeam şi eu la plimbare după ora 4, când terminam la bibliotecă, şi era un teren unde unii jucau fotbal, alţii alergau, alţii jucau tenis cu piciorul. Şi mă plimbam şi eu pe acolo. În fiecare zi ieşeam. Nu am simţit niciun fel de inconvenient din partea celor din jurul meu. Mulţi îmi cereau consultaţii şi mă abordau cu "Barosane". Eu încercam să mă sustrag şi făceam un lucru simplu şi amuzant. Erau doi avocaţi de meserie în penitenciar şi îi trimiteam la cei doi care se pricepeau". Aici erau două pavilioane cu condiții mai omenești și unul care contrasta puternic. În acest ultim pavilion erau 18-20 de oameni în cameră. Era o fostă școală unde stăteau ei și nu avea baie. Toalete erau două pe etaj. 

La sfârșitul acestor trăiri, Babiuc are un singur reproș: a crezut prea mult în drept și justiție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel