Urmărește emisiunea live


Ayatollahul Ali Khamenei dă vina pe Israel și SUA pentru protestele care au cuprins întreaga țară: Ei simt că țara noastră progresează

Ayatollahul Ali Khamenei a acuzat Israelul și Statele Unite ale Americii pentru protestele care au cuprins țara de mai bine de două săptămâni.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a acuzat Statele Unite și Israelul pentru protestele care au cuprins țara de mai bine de două săptămâni, acuzând țările că încearcă să oprească „progresul” Iranului.

Khamenei a calificat luni protestele antiguvernamentale, unele dintre cele mai mari pe care le-a văzut țara în ultimii ani, drept „revolte”.

Liderul în vârstă de 83 de ani a rămas tăcut cu privire la protestele care au izbucnit după moartea unei femei kurde iraniene de 22 de ani, Mahsa Amini, pe 16 septembrie, în custodia poliției de moralitate a Iranului.

„Spun în mod explicit că aceste revolte și nesiguranțe au fost un proiect al SUA și al regimului sionist de ocupație [Israel], iar cei care sunt plătiți de ei și niște iranieni trădători din străinătate i-au ajutat”, a spus Khamenei la o universitate de poliție din Teheran, înconjurat de șefii poliției, armatei și ai Corpului Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC).

„În accidentul care s-a întâmplat, o tânără a murit, ceea ce ne-a îndurerat și pe noi, dar reacțiile în lipsa investigațiilor, cu oameni care vin să facă străzile nesigure, să ardă Coranul, să ia hijab-urile femeilor și să ardă moscheile și mașinile oamenilor nu a fost o reacție normală și naturală.”

SUA au mai relaxat sancțiunile din online

Khamenei a încercat să dezvolte și mai mult tulburările ca parte a unui efort străin de destabilizare a Iranului și a spus că o altă „scuză” ar fi fost găsită pentru a destabiliza țara dacă nu ar fi fost moartea lui Amini.

Liderul suprem al Iranului a susținut că tulburările au fost o încercare de a opri țara de la progresele pe care el a susținut că le-a făcut, în ciuda sancțiunilor dure ale SUA impuse din 2018, când Washington a abandonat unilateral acordul nuclear al Iranului din 2015 cu puterile mondiale. „Ei simt că țara progresează pentru a deveni o putere majoră și nu pot tolera acest lucru”.

Se spune că SUA iau în considerare noi sancțiuni împotriva Iranului, în lumina protestelor în desfășurare, care au dus la moartea a zeci de persoane, și au atenuat unele sancțiuni pe internet împotriva Iranului, în încercarea de a-i ajuta pe iranieni să eludeze restricțiile guvernamentale impuse de internet, scrie Al Jazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel